Αρχική Οικονομία Ποια κληρονόμος έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

Ποια κληρονόμος έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

38
0


Οι λίστες των πλουσίων πολλές φορές μοιάζουν με το παιχνίδι μουσικές καρέκλες, καθώς η ακαθαρή αξία των παικτών κυμαίνεται, καμιά φορά μέρα με την μέρα. Έτσι τώρα η Άλις Γουόλτον είναι το νεότερο μέλος της λέσχης των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η καθαρή περιουσία της κληρονόμου της Walmart αυξήθηκε κατά 30,1 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, φτάνοντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο κλείσιμο της αγοράς της Τρίτης, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η αύξηση αντανακλά την άνοδο 54% της τιμής της μετοχής της Walmart φέτος σε υψηλά ρεκόρ πάνω από τα 80 δολάρια.

Αυτή και τα δύο αδέρφια της, Τζιμ Γουόλτον, αξίας 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων και Ρόμπσον Γουόλτον, αξίας 101 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατάσσονται μεταξύ των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη και μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κερδισμένων πλούτου φέτος.

Η κόρη του ιδρυτή της εμβληματικής αλυσίδας λιανικής Σαμ Γουόλτον ξεπέρασε τη κληρονόμο της L’Oréal,Φρανσουά Μπετενκούρτ Μάγιερς, για να γίνει η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο νωρίτερα φέτος.

Η Άλις Γουόλτον

Ποια εκτόπισε η Άλις Γουόλτον από την κορυφή

Η Μπετενκούρτ Μάγιερς, εγγονή του Γιουζίν Σούλερ, που ίδρυσε τον γαλλικό γίγαντα καλλυντικών – είδε την περιουσία της να συρρικνώνεται κατά 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στα 88,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αντικατοπτρίζοντας μια πτώση 15% των μετοχών της L’Oréal από τον Ιανουάριο.

Ήταν μια διαφορετική ιστορία στα τέλη του περασμένου έτους, όταν η Μπετενκούρτ Μάγιερς είχε αξία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και Η Γουόλτον 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φρανσουά Μπετενκούρτ Μάγιερς

Η Μπετενκούρτ Μάγιερς κατατάσσεται τώρα στην 20η θέση στη λίστα των πλουσίων του Bloomberg, ενώ η Γουόλτον βρίσκεται στη 18η, ακριβώς πίσω από τα αδέρφια της.

Τα αδέρφια κατέχουν το καθένα περισσότερο από το 11% της Walmart, υποθέτοντας ότι ο πατέρας τους μοίρασε ισομερώς τις μετοχές του στην εταιρεία μεταξύ των τεσσάρων παιδιών του. Το Bloomberg υπολόγισε ότι έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας από τις πωλήσεις μετοχών και τα μερίσματα από το 1992.

Εν τω μεταξύ, η Μπετενκούρτ Μάγιερς κατέχει περίπου το 35% της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών στον κόσμο, η οποία κατέχει μάρκες όπως η Garnier και η Maybelline. Κληρονόμησε το μερίδιο από τη μητέρα της, Λιλιάν Μπετενκούρτ, η οποία πέθανε το 2017.

Ξεπερνώντας το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σημαίνει ότι η Άλις Γουόλτον ανήκει πλέον σε μια ελίτ ομάδα λιγότερων από 20 εκατομμυριούχων που περιλαμβάνει τον Έλον Μασκ, τον Τζεφ Μπέζος, τον Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ.

Η Γουόλτον και η Μπετενκούρτ Μάγιερς είναι δύο από τις πολλές κληρονόμους που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του Bloomberg, συμπεριλαμβανομένων των Ζακλίν Μπάτζερ Μαρς και Αμπιγκέιλ Τζόνσον, των οποίων οι παππούδες ίδρυσαν την Mars και την Fidelity Investments, αντίστοιχα.

Πηγή: ΟΤ



in.gr