Αρχική Ελλάδα ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΜΑΚΡΗ στην ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο ΟΑΚΑ

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΜΑΚΡΗ στην ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο ΟΑΚΑ

32
0

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή μαζί με τον Υπουργό ΠΑΙΘΑ Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και την Υφυπουργό Ιωάννα Λυτρίβη συμμετείχαν στον εορτασμό της 11ης Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και στην αθλητική ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», στο ΟΑΚΑ.

4.000 μαθήτριες και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και, με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί.

Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, εργαστήρια και επιδείξεις στέλνοντας το μήνυμά τους υπέρ του αθλητισμού.

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή, αρμόδια και για τον σχολικό αθλητισμό, μίλησε στη μεγάλη γιορτή στο ΟΑΚΑ για τα οφέλη της σχέσης των παιδιών με τα αθλήματα και την άσκηση και την παιδαγωγική αξία του αθλητισμού στην υιοθέτηση αρχών και δεξιοτήτων, όπως η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, το ομαδικό πνεύμα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και την αποδοχή.

Η κα Μακρή φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και μίλησε μαζί τους για τα αγαπημένα τους αθλήματα, ομάδες και αθλητές και για το μάθημα της φυσικής αγωγής στα σχολεία ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας για ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού και αναβάθμιση των σχολικών αθλητικών υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Υφυπουργός Παιδείας βράβευσε τον Μιλτιάδη Χαρόβα, του σωματείου “Ροδήλιος Ρόδου”, νικητή του αγωνίσματος Κέιριν στην ποδηλασία πίστας, που διεξήχθη στο πλαίσιο των επιδείξεων στους μαθητές των σχολείων.

Στον εορτασμό της 11ης Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Απόστολος Χρήστου, Θεόδωρος Τσελίδης, Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, Δώρα Γκουντούρα, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Κλέλια Πανταζή, Άννη Πανταζή, Όλγα Βασδέκη, Βασίλης Πολυμερος, Βούλα Ζυγούρη-Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Γιώργος Κουτσιούμπας, Ξενοφών Κουτσιούμπας, Γιώργος Τζελίλης, Γιώργος Μαρκούλας, Εύη Μωραϊτίδου, Χρύσα Μπισκιτζή, Νίκος Συρανίδης, Γρηγόρης Χατσατουριάν, Βούλα Παπαχρήστου, Μιχάλης Μουρούτσος.

Οι Παραολυμπιονίκες Γιώργος Καπελλάκης- Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γρηγόρης Πολυχρονίδης-Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Κατερίνα Πατρώνη Αργύρη, Γιάννης Κωστάκης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Αθανάσιος Τσιβίλης.

Και οι Πρωταθλητές Βασιλική Μιλλούση – Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ολυμπιακού Ιδεώδους Αττικής, Εθνική ομάδα Χαντμπολ, Εθνική ομάδα Πυγμαχίας, Εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο.