Αρχική Ελλάδα Περικλής Χριστοφορίδης: Η Φίνος Φιλμ τιμά τον ηθοποιό για τα 41 χρόνια...

Περικλής Χριστοφορίδης: Η Φίνος Φιλμ τιμά τον ηθοποιό για τα 41 χρόνια από τον θάνατό του

42
0


Ο Περικλής Χριστοφορίδης πέθανε στις  30 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 75 ετών και με αφορμή την 41η επέτειο του θανάτου του, η Φίνος Φιλμ τον θυμάται μέσα από σκηνές του στον ελληνικό κινηματογράφο.

«Σπουδαίος δευτερορολίστας, ο Περικλής Χριστοφορίδης ήταν από τους ηθοποιούς που με τις ερμηνείες του προσέδιδε κύρος και αρχοντιά σε μια ταινία. Έφυγε σαν σήμερα το 1983, σε ηλικία 75 ετών και μετά από πενήντα χρόνια καριέρας, η οποία ξεκίνησε από τον βουβό και έφτασε ως το νέο ελληνικό κινηματογράφο, αφήνοντας την χαρακτηριστική του υπογραφή στις ταινίες που συμμετείχε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον θυμόμαστε μέσα από χαρακτηριστικές στιγμές του στις ταινίες «Η Καφετζού», «Η Χαρτοπαίχτρα», «Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα», «Το Δόλωμα», «Ο Ψεύτης», «Η Άγνωστος», «Ο Δήμος από τα Τρίκαλα», «Η Κυρία του Κυρίου», «Κορίτσια για Φίλημα» και «Οι Κληρονόμοι».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σημαντικός καρατερίστας κατέχει το ρεκόρ συμμετοχής σε ταινίες, με περισσότερες από 200. Ενδεικτικό της τεράστιας καριέρας του ότι ξεκίνησε το 1929 στην ταινία «Μπόρα» του Γαζιάδη και ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στο «Ταξίδι του Μέλιτος» το 1979 του Πανουσόπουλου.  Γεννήθηκε στην Τραπεζούντα από καλλιτεχνική οικογένεια του Πόντου το 1907.

Εντυπωσιακός ήταν στην αγαπημένη δραματική κομεντί «Η Καφετζού» στον ρόλο του δίγαμου και αδίστακτου μέλλοντος πεθερού του Μίμη Φωτόπουλου και στο «Τύφλα να χει ο Μάρλον Μπράντο», κάνοντας τον διευθυντή του ξενοδοχείου που υποδέχεται, ξετρελαίνεται με τον Βέγγο, νομίζοντας ότι είναι ένας φημισμένος ποιητής.



zougla.gr