Αρχική Κόσμος Νετανιάχου: «Το Ισραήλ αλλάζει την ισορροπία ασφαλείας στα βόρεια σύνορά του»

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ αλλάζει την ισορροπία ασφαλείας στα βόρεια σύνορά του»

24
0


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα περιμένει «περίπλοκες μέρες» καθώς το Ισραήλ εντείνει σήμερα τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και κάλεσε τους Ισραηλινούς να παραμείνουν ενωμένοι καθώς εξελίσσεται η στρατιωτική εκστρατεία.

«Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξαμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά – αυτό ακριβώς κάνουμε», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μήνυμά έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ.

Σε τουλάχιστον 182 ανέρχονται οι νεκροί και σε 727 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ιατρικό προσωπικό

Πρόσθεσε ότι ότι το Ισραήλ «αναμένει απειλές» μετά τα πλήγματα στο Λίβανο.

Αιματοχυσία στον Λίβανο

Σε τουλάχιστον 182 ανέρχονται οι νεκροί και σε 727 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ιατρικό προσωπικό, στις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο, ανέφερε στον τελευταίο προσωρινό απολογισμό του το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Εκατοντάδες άνθρωποι φεύγουν από τον νότο της χώρας για να μετακινηθούν σε ασφαλείς περιοχές μετά το ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ.

Νετανιάχου

Ισραηλινό σφυροκόπημα

Δεν είναι δεδομένο το πώς θα συνεχίσει το Ισραήλ και εάν θα επιχειρήσει μία χερσαία επέμβαση.

Την τελευταία φορά που το Ισραήλ εισέβαλε στον Λίβανο ήταν το 2006 και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Η Χεζμπολάχ εξαπολύει ρουκέτες στο Ισραήλ και διαμηνύει ότι δεν θα υποχωρήσει αν και έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για τις «επικίνδυνες συνέπειες» μετά τις φονικές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορα σημεία του Λιβάνου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί χαρακτήρισε τα ισραηλινά πλήγματα «παράλογα» και προειδοποίησε για «τις επικίνδυνες συνέπειες της νέας περιπέτειας των Σιωνιστών».

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο Λίβανος μπορεί να μετατραπεί σε μία νέα Γάζα, ενώ ΗΠΑ και ΕΕ αρκούνται σε εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.



in.gr