Αρχική Ελλάδα Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Καταγγελίες για ξυλοδαρμό

Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Καταγγελίες για ξυλοδαρμό

44
0


Nεκρός μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου μετανάστης πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος αγνοούνταν εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του, όπως καταγράφεται και από τις σκληρές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και η συνήγορος της οικογένειας του θανόντος, ο 37χρονος ήταν εξαφανισμένος από τις 13 Σεπτέμβρη χωρίς οι συγγενείς να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που έγινε γνωστό αργότερα είναι ότι μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας. Συνολικά μεταφέρθηκε σε 5 διαφορετικά αστυνομικά τμήματα έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε κι εντοπίστηκε νεκρός στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα με εμφανείς κακώσεις και τραυματισμούς σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με προφορικές εξηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στη συνήγορο της οικογένειας του Μοχάμεντ δεν εντοπίστηκε στο κρατητήριο, αλλά στην αίθουσα προσωρινής κράτησης του αστυνομικού τμήματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό είναι το μόνο σημείο που δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Η οικογένεια πρόκειται να ακολουθήσει νομικές κινήσεις, ενώ αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές ιατροδικαστική έκθεση διορισμένου τεχνικού συμβούλου για τους τραυματισμούς που δέχθηκε ο 37χρονος.

Το θύμα βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2004, ενώ είχε λάβει άδεια παραμονής το 2017. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μιλούσε άπταιστα ελληνικά, είχε μισθωτήριο στο όνομά του και έφερε πάντα μαζί του τα χαρτιά της ταυτότητας.

Ωστόσο το Δελτίο Συμβάντων της αστυνομίας αναφέρει ότι επρόκειτο για άστεγο που δε μιλούσε καθόλου ελληνικά και ότι το θύμα φέρει χτυπήματα από ξυλοδαρμό από έτερα άτομα πριν πάει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει: «Είναι αδιανόητο, η διερεύνηση να παραμείνει στα χέρια των δημίων του στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Απαιτούμε να την αναλάβει η εισαγγελία, να εξαιρεθεί άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα. Θα προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη για να προχωρήσει σε έρευνα, όπως έκανε και με τον πνιγμό των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου».

«Η ευθύνη για τη δολοφονία είναι στα χέρια του Χρυσοχοϊδη και του Μητσοτάκη με τη ρατσιστική πολιτική να απαξιώνει τους μετανάστες και τους μετατρέπει σε στόχους του κάθε συνοριοφύλακα και αστυνομικού», προσθέτει η ΚΕΕΡΦΑ που καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της ιατροδικαστικής έκθεσης η οποία αναμένεται εντός των επομένων ορών, η Ζούγκλα πληροφορείται πως σε off the record ενημέρωση από ιατροδικαστικές πηγές, έχει προκύψει πως οι μώλωπες προέρχονται από χτυπήματα τα οποία ωστόσο δεν επέφεραν τον θάνατο του μετανάστη. Παράλληλα  οι ίδιες πηγές αναφέρουν  ότι από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει πως ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια από τη στιγμή μάλιστα που ο νεκρός  ήταν προφανώς εθισμένος σε βαριές ναρκωτικές ουσίες.



zougla.gr