Αρχική Ελλάδα ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΡΕΡ: «ΘΑ ΔΩΣΩ μία ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ο ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ δεν ΕΦΑΓΕ ΠΟΤΕ...

ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΡΕΡ: «ΘΑ ΔΩΣΩ μία ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ο ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ δεν ΕΦΑΓΕ ΠΟΤΕ ΚΡΕΑΣ»

56
0

“Δεν είχε κακία και μίσος για κανένα. Αυτή η ηρεμία, η σοφία είναι μεγάλο φάρμακο και γιατρικό” δήλωσε η Λουκίλα Καρρέρ.

Με αφορμή τα 100 χρόνια Μίμη Πλέσσα μίλησε στο Ραδιόφωνο η δημοσιογράφος και σύζυγος του μεγάλου συνθέτη, Λουκίλα Καρρέρ.

Η Λουκίλα Καρρέρ μίλησε μεταξύ άλλων για τη γνωριμία της με τον Μίμη Πλέσσα, τις μεγάλες επιτυχίες του στον χώρο της μουσικής και το μυστικό της μακροζωίας του.

«Το μυστικό είναι ότι ήταν ήρεμος με αγάπη και δεν είχε δεύτερες σκέψεις. Δεν είχε κακία και μίσος για κανένα. Αυτή η ηρεμία, η σοφία είναι μεγάλο φάρμακο και γιατρικό. Θα πω και κάτι που θα δώσω συμβουλή. Δεν έφαγε ποτέ κρέας, να σώσουμε και κανένα τετράποδο ζωάκι. Όχι από άποψη, αλλά τα ζωάκια τα ήθελε ζωντανά. Δεν ήθελε να φάει πτώματα, συγγνώμη για την άγρια έκφραση. Όταν το έβλεπε το ζωάκι κρεμασμένο, έλεγε: με πτώματα τρέφονται; Ούτε εγώ. Εγώ μπορεί να φάω ψάρι, ο Μίμης δε έφαγε τίποτα ζωντανό» δήλωσε η Λουκίλα Καρρέρ.

‘Έτρωγε πολλά αυγά, όσπρια, τη φάβα του, μακαρονάδες, πίτες, τυρί, αλλά δεν ήθελε καθόλου το κρέας. Την πρωτεΐνη την έπαιρνε από τα αυγά. Έπινε μία μπυρίτσα με πολύ πάγο μέσα. Το τσιγάρο το έκοψε πριν από 50 χρόνια. Ήθελε και το σοκολατάκι του. Απέφευγε τα φάρμακα. Είχε και τη μεσημεριανή σιέστα του» πρόσθεσε η Λουκίλα Καρρέρ.