Αρχική Κόσμος Λίβανος: Ολόκληρες οικογένειες χάνονται σαν να μην υπήρξαν ποτέ από τους Ισραήλινούς...

Λίβανος: Ολόκληρες οικογένειες χάνονται σαν να μην υπήρξαν ποτέ από τους Ισραήλινούς βομβαρδισμούς

27
0


Μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι περίπου 3.100 σπίτια δέχθηκαν επιθέσεις σε όλο τον Λίβανο, σύμφωνα με τον αραβόφωνο εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.  Η απόλυτη πλειοψηφία, αν όχι το 99,99%, είναι σπίτια και περιουσίες πολιτών. Χτυπώντας τον νότο του Λιβάνου από άκρη σε άκρη.

Σε κάτι που ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ονόμασε «επιχείρηση εξόντωσης».

Το Ισραήλ ολοκλήρωσε τους αρχικούς στόχους του πολέμου, αυτούς που ισχυρίζονται ότι επιτίθενται σε όλα τα στρατιωτικά στοιχεία της Χεζμπολάχ στο νότο και σύντομα στον υπόλοιπο Λίβανο. Πηγές του Λιβάνου, δημοσιεύουν κολάζ των οικογενειών που χάνονται σε ένα θλιβερό παζλ. Οι ίδιες πηγές παραδέχονται πως σε 100-120 περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν πύραυλοι με σκοπό την άμυνα των χωριών της πρώτης γραμμής σε περίπτωση εισβολής.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποδέχονται πως 3.000 σπίτια και πολυκατοικίες -ειδικά στις μεγάλες πόλεις- στέγαζαν πυραύλους. Για τους επιτιθέμενους όλοι είναι στόχοι. Οι συγγενείς τους ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους για να μην χαθούν στη λήθη. Καταγγέλεται πως κάλεσαν τους αμάχους να απομακτυνθούν από τις εστίες τους και στην συνέχεια χτύπησαν δρόμους ακινητοποιώντας χιλιάδες οχήματα.

Οι συγγενείς τους δημοσιεύουν αρχικά φωτογραφίες ως αγνοουμένων όταν βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και αν βρεθούν από τις σωστικές ομάδες νεκροί, τους αποχαιρετούν με τα στοιχεία τους. Ονόματα, επώνυμο και πόλη που βομβαρδίστηκαν.

Η λεζάντα έγραφε: «Οι ελπίδες να βρεθεί η οικογένεια Φαρές ζωντανή, δυστυχώς, εξανεμίστηκαν, αφού βρέθηκαν τα πτώματά τους.
Τα τέσσερα αδέλφια, Φάρα, Φατιμά, Τζαλάλ και Αλί, μαζί με τους γονείς τους και άλλους συγγενείς εντοπίστηκαν. Συνολικά 9 από την ίδια οικογένεια»…

Πώς σχολίασε ο ΓΓ του ΟΗΕ τις στοχευμένες επιθέσεις εναντίον αμάχων

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα τη βαθύτατη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον Λίβανο, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ

«Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί βαθύτατα για την κλιμάκωση της κατάστασης κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής και για τις μεγάλες απώλειες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, που αναφέρθηκαν από τις λιβανέζικες αρχές», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι από τα σημερινά ισραηλινά πλήγματα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 356 άνθρωποι – ανάμεσά τους 24 παιδιά και 42 γυναίκες – ενώ 1.246 τραυματίστηκαν.



in.gr