Αρχική Ελλάδα Ισραηλινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία...

Ισραηλινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ

19
0


Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν από καμία επίσημη πηγή ωστόσο αναπαράγονται από ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η Jerusalem Post κάνουν λόγο για τον θάνατο ή τον τραυματισμό του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jerusalem Post, επικαλείται τρεις διαφορετικές πηγές: Η πρώτη διέψευσε πλήρως την πληροφορία, μια άλλη πηγή δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πραγματικές πληροφορίες σχετικά με αυτό, ενώ μια άλλη πηγή υπογράμμισε τις διαφωνίες εντός της στρατιωτικής κοινότητας γύρω από την τύχη του νέου ηγέτη της Χαμάς. Καμία πηγή δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη επιχείρηση δολοφονίας που πραγματοποίησαν οι IDF για να τον σκοτώσουν.

Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει και στους Times of Israel, με τίτλο: «Το Ισραήλ ερευνά την απίθανη πιθανότητα ο αρχηγός της Χαμάς Σινγουάρ να έχει σκοτωθεί στη Γάζα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα όπως αναφέρει η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας ερευνά αν ο Σινουάρ τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε σε μια από τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στα τούνελ της Γάζας ή αν διέκοψε σκόπιμα την επαφή για να μειώσει τις πιθανότητες να γίνει στόχος.

Τους τελευταίους μήνες, οι IDF και η Shin Bet σκότωσαν μεγάλο μέρος της στρατιωτικής ηγεσίας της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων των Mohammed Deif, Marwan Issa και Ayman Nofal. Ο Σινουάρ και ο αδελφός του Mohammed παραμένουν καταζητούμενοι και η αναζήτησή τους συνεχίζεται.

Αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν στη Haaretz ότι το Ισραήλ βομβάρδισε σήραγγες σε περιοχές όπου πιστεύεται ότι κρύβεται ο Σινουάρ. Ωστόσο, σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχει τραυματιστεί ή σκοτωθεί, καθώς δεν έχουν βρεθεί λείψανά του. Υπήρξαν προηγούμενες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου όπου ο Σινουάρ διέκοψε την επικοινωνία, παρατηρεί η ισραηλινή εφημερίδα.

Ωστόσο πηγές του IDF διευκρινίζουν ότι δεν υπήρχε σε εξέλιξη συγκεκριμένη επιχείρηση για την «εξουδετέρωση» του Σινουάρ στη Γάζα.

Το Ισραήλ πάντως ερευνά την πιθανότητα, αν και εξαιρετικά απίθανο, να είναι νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, ακολουθώντας τις στρατιωτικές πληροφορίες, σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Μπεν Κάσπιτ.

 



zougla.gr