Αρχική Ελλάδα Ιδού το αυτοκίνητο-ελικόπτερο που μπαίνει στην παραγωγή το 2025

Ιδού το αυτοκίνητο-ελικόπτερο που μπαίνει στην παραγωγή το 2025

49
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πέρυσι, μια καλιφορνέζικη εταιρεία με την ονομασία Alef Aeronautics παρουσίασε το Alef Model A, την παράξενη εκδοχή ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου με τιμή 300.000 δολάρια και την υπόσχεση ότι θα έφτανε στην παραγωγή το 2025. Πολλοί χλεύασαν αυτή την ιδέα, θεωρώντας το Model A ως άλλο ένα προϊόν που δεν θα έφτανε ποτέ στο δρόμο (ή στον ουρανό). Πλέον όμως η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία κατασκευής για να το κάνει πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Alef ισχυρίζεται ότι έχει 3.200 προπαραγγελίες για το ιπτάμενο αυτοκίνητό της και έχει ήδη λάβει ειδική πιστοποίηση αξιοπλοΐας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Έχει επίσης καταλήξει σε συμφωνία για την πώλησή του μέσω μιας αντιπροσωπείας στην Καλιφόρνια και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την PUCARA Aero και την MYC για την κατασκευή πιστοποιημένων εξαρτημάτων αεροπορικής ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αυτές εταιρείες κατασκευάζουν διάφορα εξαρτήματα για πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και είναι προμηθευτές της Boeing και της Airbus.

Το Model A είναι μοναδικό σε σχέση με άλλα ιπτάμενα αυτοκίνητα που έχουμε δει, καθώς δεν έχει μεγάλα φτερά, ούτε χρειάζεται μεγάλο διάδρομο για να απογειωθεί. Αντ’ αυτού, το πορώδες αμάξωμα κρύβει τέσσερις ισχυρούς έλικες που του παρέχουν την απαραίτητη άνωση για να απογειωθεί από το έδαφος. Η μικρή εταιρεία λέει ότι έχει «σχεδιαστεί για να κινείται στο δρόμο, να απογειώνεται κάθετα όταν χρειάζεται και να πετάει πάνω από την κυκλοφορία».

Η Alef ευελπιστεί ότι μπορεί να ξεκινήσει την παραγωγή του Model A το τέταρτο τρίμηνο του 2025 και να αρχίσει τις παραδόσεις αμέσως μετά. Σχεδιάζει επίσης ένα δεύτερο ιπτάμενο αυτοκίνητο, γνωστό ως Model Z, το οποίο μπορεί να είναι διαθέσιμο με κόστος μόλις 35.000 δολάρια.

 



zougla.gr