Αρχική Ελλάδα Η Skoda έφτιαξε Kodiaq που αντέχει σε πυροβολισμούς, εκρηκτικά και χειροβομβίδες –...

Η Skoda έφτιαξε Kodiaq που αντέχει σε πυροβολισμούς, εκρηκτικά και χειροβομβίδες – Έχει ήδη μεγάλη ζήτηση

41
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Skoda παρουσίασε μια θωρακισμένη έκδοση του Kodiaq πρώτης γενιάς, που αναπτύχθηκε από τη Skoda UK σε συνεργασία με τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας UTAC Special Vehicles.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον είναι ότι το θωρακισμένο ειδικό βασίζεται στο ανανεωμένο Kodiaq της πρώτης γενιάς και όχι στη νέα γενιά που έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι. Μάλιστα οι εξωτερικές αλλαγές περιορίζονται στα LED φώτα στη μάσκα, τον προφυλακτήρα και την πίσω πόρτα, καθώς ο στόχος ήταν να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το μοντέλο παραγωγής.

Στο εσωτερικό, η οθόνη αφής του συστήματος infotainment 8 ιντσών έχει μετατραπεί σε «κόμβο επικοινωνίας» με GPS και ειδικά χειριστήρια για τα φώτα έκτακτης ανάγκης και το σύστημα σειρήνων. Το πιο σημαντικό είναι ότι το Skoda Kodiaq Armored διαθέτει αλεξίσφαιρα τζάμια και «εκτεταμένες τροποποιήσεις» στην καμπίνα επιβατών με την προσθήκη ατσάλινης θωράκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Skoda πρόσθεσαν αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα, διασφαλίζοντας ότι το βαρύτερο πλέον SUV θα διατηρήσει την οδηγική συμπεριφορά και την ευελιξία της στάνταρ έκδοσης. Και οι τέσσερις τροχοί είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα συγκράτησης ελαστικών που εμποδίζει το ελαστικό να φύγει από τη ζάντα ακόμα και όταν είναι πλήρως ξεφουσκωμένο. Μάλιστα δεν υπάρχουν τροποποιήσεις στον κινητήρα, με τους πελάτες να μπορούν να επιλέξουν από «μια σειρά επιλογών κίνησης», συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης 4×4, από την αρχική γκάμα του μοντέλου.

Η Skoda αναφέρει ότι το τροποποιημένο Kodiaq προσφέρει αντοχή σε σφαίρες καθώς και αντοχή σε εκρήξεις από χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Σχεδιάστηκε για να πληροί τις προδιαγραφές PAS 300 και PAS 301 των προτύπων Civilian Armored Vehicle.

Η πιστοποίηση απαιτούσε αυστηρές δοκιμές σε ωφέλιμο φορτίο, επιτάχυνση, τελική ταχύτητα, χειρισμό και πέδηση. Το SUV υποβλήθηκε σε περισσότερες από 200 βολές πυρομαχικών και απέδειξε την αντοχή του σε εκρήξεις στο πλάι, την οροφή και το δάπεδο.

Η εταιρεία έχει πουλήσει σχεδόν 500 μονάδες του θωρακισμένου Superb από το ντεμπούτο του το 2018, δείχνοντας ότι υπάρχει αγορά για τα αλεξίσφαιρα Skoda ενώ η ζήτηση για το νέο Kodiaq είναι ήδη υψηλή.



zougla.gr