Αρχική Ελλάδα Η Mercedes θα σταματήσει να φτιάχνει Coupe SUV;

Η Mercedes θα σταματήσει να φτιάχνει Coupe SUV;

37
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα τελευταία χρόνια, η Mercedes-Benz έχει αναλάβει την αποστολή να προσφέρει μια πιο απλουστευμένη και όχι τόσο πολυπληθή γκάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις φήμες, το «τσεκούρι» μπορεί σύντομα να πέσει στα λεγόμενα coupe SUV, με τα στελέχη να συζητούν αν θα καταργήσουν εντελώς αυτά τα μοντέλα ή θα τα συγχωνεύσουν σε μια ενιαία βελτιωμένη προσφορά.

Επί του παρόντος, η Mercedes προσφέρει δύο επιλογές κουπέ SUV: τη GLC Coupe και τη GLE Coupe, που είναι στη γκάμα ως άμεσοι ανταγωνιστές των X4 και X6. Τα ψηλά μοντέλα με την κεκλιμένη γραμμή οροφής αντιπροσωπεύουν περίπου το 10-15% των παγκόσμιων πωλήσεων των GLC και GLE, με ένα ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό περίπου 6% στην Κίνα. Αυτοί οι μέτριοι αριθμοί εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους στο πλαίσιο της γκάμας της Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένα στελέχη προτείνουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσει εντελώς η προσπάθεια και να αφήσουν τα GLC Coupe και GLE Coupe να σβήσουν ήσυχα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Άλλοι υποστηρίζουν τον συνδυασμό τους σε ένα μοντέλο, ενώ κάποιοι διατηρούν την ελπίδα ότι τίποτα δεν θα αλλάξει καθόλου.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV μεγέθους GLC, το οποίο επιβεβαιώθηκε για ντεμπούτο το 2026, δεν αναμένεται να έχει έκδοση coupe, κάτι που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι η Mercedes μπορεί να έχει ξεπεράσει όλη την τάση των SUV με κεκλιμένη οροφή.

Σε κάθε περίπτωση, τα υπάρχοντα μοντέλα Mercedes SUV Coupe παραμένουν αρκετά καινούργια. Η δεύτερη γενιά GLC Coupe παρουσιάστηκε το 2023, ενώ η τρέχουσα GLE Coupe υπάρχει από το 2019 και σύντομα θα λάβει αναβαθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο μοντέλα θα παραμείνουν στην αγορά για τουλάχιστον μερικά ακόμη χρόνια πριν η εταιρεία αποφασίσει αν θα τραβήξει την πρίζα.

Εν ολίγοις, η Mercedes θέλει να απλοποιήσει και να μειώσει την γκάμα της και αυτό μπορεί να σημάνει το τέλος του κουπέ SUV.



zougla.gr