Αρχική Ελλάδα Επιστολή καρκινοπαθή στη «Ζούγκλα»: Αυτή είναι η περιπέτειά μου στον Άγιο Σάββα

Επιστολή καρκινοπαθή στη «Ζούγκλα»: Αυτή είναι η περιπέτειά μου στον Άγιο Σάββα

35
0


Επιστολή μέσα από την οποία διηγείται την περιπέτειά του στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, έστειλε στην Ζούγκλα ο καρκινοπαθής Ελευθέριος Φουστέρης.

Δείτε όλα όσα λέει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ιστορία μου αρχίζει στις 17 Ιουνίου του 2022 όταν βγήκε η διάγνωση και έμαθα ότι έχω καρκίνο στην Επιγλωττίδα. Ο πανικός, ο φόβος κι η απελπισία με κυρίευσαν καθώς δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτούνται πολλά χρήματα, για να σε προσέξουν οι γιατροί σε ιδιωτική κλινική, που εγώ δεν είχα. 

Για χρόνια είχα κι εγώ, όπως όλοι μας, αυτήν την εσφαλμένη γνώμη ότι το ιδιωτικό είναι καλύτερο από το δημόσιο.

Ρωτώντας δεξιά κι αριστερά έφτασα στον δόκτωρ Αριστείδη Χρυσοβέργη ΩΡΛ τότε διευθυντή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και τώρα στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Αφού είδε τις εξετάσεις μου και με εξέτασε προσωπικά μου είπε ότι πρέπει να γίνει άμεσα βιοψία ώστε να βρούμε σε ποιο στάδιο βρισκόμουν και τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Τον ρώτησα πόσο θα μου κόστιζε και πότε μπορούσα να κάνω εισαγωγή. Μου είπε ότι μπορούσα σε δύο μέρες από την ημέρα που με εξέτασε. Όσο για το κόστος μου είπε ότι δεν χρειάζεται τίποτα καθώς πληρώνεται από το νοσοκομείο για τις υπηρεσίες του. Έγινε η εισαγωγή και η βιοψία και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα μου είπε ότι πρέπει να κάνω άμεσα μια σειρά χημειοθεραπειών σε συνδυασμό με ακτινοβολίες. Άρχισα να αναζητώ ογκολόγο, ακτινολόγο και νοσοκομείο που θα μπορούσα να απευθυνθώ. Το κόστος ιδιωτικά ήταν 6000€ για την χημειοθεραπεία, 5000€ για τις ακτινοβολίες. Στα δημόσια νοσοκομεία  υπήρχε τρίμηνη αναμονή για να ξεκινήσω. Απελπισμένος και απογοητευμένος, καθώς το χρηματικό ποσό για εμένα ήταν τεράστιο, έφτασα στην δόκτορα Παπαλά Κωνσταντίνα(ογκολόγος ακτινολόγος) η οποία είδε τις εξετάσεις μου και την βιοψία και έκρινε ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσω τις χημειοθεραπείες. Με δική της πρωτοβουλία και μέριμνα, έγινε η εισαγωγή μου στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Η συμπεριφορά του προσωπικού απέναντι σε κάθε ασθενή ήταν υποδειγματική. Οι νοσηλευτές/τριες πάντα με χαμόγελο, ακούραστοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν, Πάρ’ όλες τις ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία σε νοσοκομειακό υλικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος χημειοθεραπειών ξεκίνησε αμέσως ο κύκλος των 28 ακτινοβολιών. Μετά το τέλος και των ακτινοβολιών ακολούθησε μια ολιγοήμερη θεραπεία στο σπίτι και μου δόθηκαν οδηγίες. Έπρεπε ανά δυο μήνες να κάνω εξετάσεις  να βλέπουμε την πορεία μου. Όταν ρώτησα τι χρωστάω, δεν δέχθηκε ούτε λέξη. 

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυο αυτοί επιστήμονες Δρ. Κωνσταντίνα Παπαλά και Δρ Αριστείδης Χρυσοβέργης, παρότι εργάζονται σε διαφορετικά νοσοκομεία, στην περίπτωση μου, συνεργάστηκαν  άψογα μέχρι και σήμερα που έχουν κλείσει 2 χρόνια από την θεραπεία. 

Τους οφείλω δημόσια ένα τεράστιο ευχαριστώ και κλείνοντας θα ήθελα να πω , φίλοι μου, να έχετε εμπιστοσύνη στα δημόσια νοσοκομεία που προσπαθούν καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις και με όσα μέσα διαθέτουν, καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες και ιδιαίτερα στους γιατρούς μας που εκτός από λαμπροί επιστήμονες είναι πάνω απ ‘όλα άνθρωποι. 

Μετά τιμής,

 Ελευθέριος Φουστέρης».

 



zougla.gr