Αρχική Οικονομία Στα 174€ η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου τον Ιούλιο

Στα 174€ η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου τον Ιούλιο

28
0


Με αυξημένες αφίξεις τουριστών και μειωμένες εισπράξεις μας αποχαιρέτησε ο Ιούλιος ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με πέρσι όμως οι τιμές διανυκτέρευσης «τσίμπησαν» προς τα πάνω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Ιούλιο του 2024, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 4,1%, ενώ οι σχετικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 4,2% προκαλώντας ένα προβληματισμό καθώς φαίνεται ότι από τις συνεχείς ανόδους όλων των δεικτών η «μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας» περνάει σε μια πιο σύνθετη και αντιφατική εικόνα.

Αύξηση των ταξιδιωτών, αύξηση και στις τιμές διαμονής

Για τους ξενοδόχους πάντως η σεζόν εξελίσσεται καλύτερα σε σύγκριση με πέρυσι παρασύροντας τις τιμές προς τα πάνω.

Μέση τιμή στα 174 ευρώ

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) προχώρησε στην εκπόνηση μηνιαίας έρευνας με τη μέση πληρότητα για τον Ιούλιο 2024 να εκτιμάται στο 82,8%, στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου για τον ίδιο μήνα διαμορφώθηκε στα 174€, έναντι 153€ για τον ίδιο μήνα του 2023.

Οι πληρότητες για το μήνα Αύγουστο αναμένονται ακόμα υψηλότερες ενώ και μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου αναμένεται να φτάσει ακόμα υψηλότερα, λίγο κάτω από τα 200 ευρώ.

Οι αυξήσεις στη διαμονή καταγράφεται και στα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Αυγούστου όπου στην ομάδα Ξενοδοχεία παρατηρούμε αύξηση 6,6% και αποτελεί έναν από τους δείκτες που οδήγησαν στο 3% τον πληθωρισμό, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο.

Ανατιμήσεις είχαμε και στα αεροπορικά εισιτήρια που κόστιζαν τον Αύγουστο 27,3% υψηλότερα.



in.gr