Αρχική Ελλάδα Ο ειδικός τρόπος που χρώματα και υλικά συνδυάζονται, αναδεικνύοντας την μοναδικότητα των...

Ο ειδικός τρόπος που χρώματα και υλικά συνδυάζονται, αναδεικνύοντας την μοναδικότητα των MINI μοντέλων

37
0


Η ανάπτυξη συνδυασμών χρωμάτων και υλικών είναι ένας ανεξάρτητος τομέας του MINI Design Studio. Η αλληλεπίδραση νέων μοτίβων, χρωμάτων, μικρών σχεδιαστικών λεπτομερειών και η χρήση καινοτόμων υλικών δημιουργεί μια ιδιαίτερα αρμονική και φιλική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό των νέων μοντέλων MINI.

Ένα βασικό και σταθερό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού χρωμάτων και υλικών της νέας οικογένειας μοντέλων MINI είναι η ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο χρωματικός συνδυασμός, η επιλογή υλικών καθώς και τα οπτικά και απτικά στοιχεία παντρεύονται για τη δημιουργία μιας καθηλωτικής συνολικής εμπειρίας MINI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καινοτόμα υλικά προσφέρουν νέες δυνατότητες σχεδιασμού. Αξιοσημείωτη είναι η πρωτοποριακή διαδικασία δισδιάστατης ύφανσης που χρησιμοποιείται στην παραγωγή εσωτερικών επιφανειών από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Οι επιφάνειες του ταμπλό και τα πάνελ των θυρών που έχουν σχεδιαστεί με αυτή τη μέθοδο αποπνέουν μια αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής. Η εν λόγω διαδικασία ύφανσης ανοίγει νέες δυνατότητες σχεδιασμού όσον αφορά τον χρωματισμό και τη δομή δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας δίχρωμων σχεδίων με εντυπωσιακή αίσθηση βάθους. Αυτό επιτυγχάνεται όταν το χρώμα στο κάτω στρώμα του υφάσματος λάμπει διακριτικά μέσα από το επάνω μέρος. Εμπνευσμένη από τον σχεδιασμό αθλητικών παπουτσιών, η εκλεπτυσμένη αυτή τεχνική προσδίδει στις επιφάνειες οπτική πολυπλοκότητα, εξασφαλίζοντας στο εσωτερικό μια υψηλής ποιότητας, μοναδική εμφάνιση. «Η διαδικασία ύφανσης μας επιτρέπει να δημιουργούμε μοναδικά δίχρωμα σχέδια που εισάγουν μια ιδιαίτερη αισθητική και ατμόσφαιρα στο εσωτερικό», σχολιάζει η Elena Schwörer, σχεδιάστρια υλικών και υφασμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλεχτά υφάσματα δεν είναι μόνο ελκυστικά στο μάτι, αλλά προσφέρουν επίσης μια ελκυστική εμπειρία αφής. Η πλεχτή δομή που αναπτύχθηκε ειδικά για τη νέα οικογένεια μοντέλων MINI αποτελεί μοναδικό πλεονέκτημα, που την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Επίσης, προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν νέα χρώματα και μοτίβα.
Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων και υλικών.

Τα προσκέφαλα των νέων σπορ καθισμάτων στην έκδοση John Cooper Works διαθέτουν επίσης μια αποκλειστική δισδιάστατη πλεχτή επιφάνεια που εκτείνεται μέχρι και την περιοχή των ώμων. Ο συνδυασμός υλικών υψηλής ποιότητας και ασορτί χρωματικών τόνων δημιουργεί μια αρμονική, μοντέρνα εμφάνιση στο cockpit, καθώς και έναν εξαιρετικά οικείο χαρακτήρα. Το νέο χρώμα έμφασης Vibrant Silver δημιουργεί αντίθεση με τις ραφές στο τιμόνι.

Η Jeanette Ohlhäuser, σχεδιάστρια χρωμάτων στο MINI Design Studio, εξηγεί: «Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα που θα δημιουργούσαν μια φρέσκια και σύγχρονη αισθητική, σεβόμενοι παράλληλα την κληρονομιά της μάρκας». Για παράδειγμα, το British Racing Green, ένα εμβληματικό χρώμα που είναι στενά συνδεδεμένο με την παράδοση της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ερμηνεύεται στο εσωτερικό του νέου MINI Aceman στον χρωματισμό Dark Petrol. Η έκδοση Favoured αναδεικνύει την κομψή απόχρωση στις πλεχτές επιφάνειες του ταμπλό και των επενδύσεων των θυρών, καθώς και στις λεπτομέρειες των καθισμάτων. Το Dark Petrol δένει επίσης όμορφα με το εξωτερικό χρώμα Rebel Red, το οποίο αποκτά διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ του κόκκινου και του πορτοκαλί ανάλογα με τον τρόπο που το χτυπά το φως.

Ειδικά σχεδιασμένη υφή επιφανειών για μια ξεχωριστή εμπειρία αφής

Η συνολική αίσθηση διαδραματίζει εξίσου κεντρικό ρόλο στη σχεδίαση του εσωτερικού της νέας οικογένειας μοντέλων MINI με το χρώμα και την εμφάνιση των υλικών. Η υφή και το σαγρε φινίρισμα των επιφανειών που βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα πλαστικά εξαρτήματα της καμπίνας έχουν επίσης αναπτυχθεί με απόλυτη ακρίβεια. «Είναι σημαντικό για εμάς η υφή των επιφανειών να εναρμονίζεται τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά του εσωτερικού, όπως το πλεχτό ύφασμα», σχολιάζει η Marlies Michel, σχεδιάστρια των σαγρέ επιφανειών της MINI.

Ο σχεδιασμός των διαφόρων υφών που χρησιμοποιούνται στη νέα οικογένεια μοντέλων MINI βασίζεται σε επιρροές που αντλεί η ομάδα σχεδίασης από τη φύση και την επιστήμη. Αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι οι κόκκοι ξύλου ή βράχου ή μια δορυφορική φωτογραφία της γης, στην οποία λιβάδια, υδάτινοι όγκοι και βουνά μπορούν να θεωρηθούν ως γραφικά, στην κατάλληλη πάντα ανάλυση, παρέχοντας έμπνευση για νέα σαγρέ μοτίβα και δομές. Το πολύ διακριτικό σαγρέ που αναπτύχθηκε από την MINI με αυτόν τον τρόπο συνδυάζεται τέλεια με την εντυπωσιακή ύφανση και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων των υλικών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Πολλά μικρά επιμέρους στοιχεία συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια αρμονική, μοντέρνα και υψηλής ποιότητας συνολική εικόνα. Αυτό το εξαιρετικό βάθος σε κάθε λεπτομέρεια υπογραμμίζει για άλλη μια φορά το τεράστιο άλμα προς τα εμπρός που έχει πραγματοποιήσει η MINI στη σχεδίαση με τη νέα γενιά μοντέλων.



zougla.gr