Αρχική Ελλάδα Ζωρζ και Φρέντρικ: Ποιητές του ονείρου» με τον Δημήτρη Λάλο και τη...

Ζωρζ και Φρέντρικ: Ποιητές του ονείρου» με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου

37
0


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  (26/9) στο Αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών η συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Ζωρζ και Φρέντρικ: Ποιητές του ονείρου» που θα παρουσιαστεί στις 6 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο.

Ο μεγάλος ερωτάς των Σοπέν και Σάνδη θα ζωντανέψει με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο ηθοποιό Δημήτρη Λάλο και τη λαμπερή πρωταγωνίστρια Μαριλίτα Λαμπροπούλου, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Πολωνού συνθέτη Jarosław Kilian.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο τρόπος που ο Jarosław Kilian θα «ζωντανέψει» τους χαρακτήρες, θα συνδέσει τον θεατρικό λόγο με τη μουσική στον εμβληματικό χώρο του ρωμαϊκού μνημείου και θα φωτίσει το έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μουσικά έργα που θα ακουστούν συνδέονται με γεγονότα σταθμούς στις διαδρομές των μεγάλων δημιουργών, και μας εισάγουν σε έναν κόσμο ανυπέρβλητων συναισθημάτων. Ανάμεσά τους μερικά από τα διασημότερα αριστουργήματα του ρομαντισμού, τα οποία θα αποδώσει η διακεκριμένη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου με σύνολο εγχόρδων από το Παρίσι, σε εξαιρετικές μεταγραφές. Από τα έργα του Chopin θα ακουστούν οι Παραλλαγές «Làcidaremlamano», έργο 2, που συνέθεσε εμπνευσμένος από το διάσημο θέμα του Mozart, η Grande Polonaise brillante, έργο 22, η «Στρατιωτική» και η «Τραγική» Πολωνέζα, έργα 40, αρ. 1 & 2, αποσπάσματα από τη δεύτερη Σονάτα έργο 35, καθώς και επιλογές από Πρελούδια, Μαζούρκες, Νυχτερινά, και Βαλς.

Επιπλέον, θα ακουστούν έργα του Liszt, επιστήθιου φίλου του Chopin και της Σάνδη στο Παρίσι, όπως το «Όνειρο Αγάπης»,Liebesträume αρ.3, και η «Ταραντέλα» από τα «Χρόνια Προσκυνήματος II: Ιταλία».

Την εκδήλωση στηρίζει και συνδιοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο Προέδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και το ΔΣ του Επιμελητήριου καθώς και πλήθος μελών θα δώσουν το παρών στη σπουδαία παράσταση. Με το σύνθημα «Πάνω από όλα ο άνθρωπος» το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και πρωτοβουλίες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως αυτή.

Ο Προέδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην ομιλία του επισήμανε: «Αγαπητοί φίλοι σας καλωσορίζω στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Είναι χαρά μου και τιμή μου που σήμερα υποδεχόμαστε εδώ στο ΕΕΑ, καταξιωμένους καλλιτέχνες που θα μας ενημερώσουν για την εξαιρετική παράσταση «Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του Ονείρου», που θα απολαύσει το κοινό στο Ηρώδειο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Και για μία ακόμη χρονιά το Επιμελητήριο μας δείχνει την έμπρακτη στήριξη του σε θέματα πολιτισμού καθώς είναι και συνδιοργανωτής αυτού του σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος.

»Για τους δύο ηθοποιούς μας που μας τιμούν με την παρουσία τους, τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες που είναι εξαιρετικά αγαπητοί στο ευρύ κοινό με μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα τους.

»Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του πολύ σημαντικού συνθέτη Φρεντερίκ Σοπέν και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου σε αυτόν της Γεωργίας Σάνδη, θα μας μεταφέρουν στο Παρίσι του 19ου αιώνα, περίπου στα 1840, τότε που κυριαρχούσε ο ρομαντισμός και θα ζωντανέψουν επί σκηνής έναν έρωτα που έμεινε στην ιστορία».

Ο Πολωνός σκηνοθέτης αναφέρει μεταξύ άλλων για την παράσταση: «Είναι μεγάλο προνόμιο και ευθύνη να δουλέψω μια παράσταση με θέμα τον Σοπέν στο Ηρώδειο. Ο Σοπέν είναι συνδεδεμένος με την κουλτούρα της Πολωνίας. Είναι πολύ όμορφο να συνδέσουμε την αρμονία του Σοπέν με την ομορφιά της αρχαίας Ελλάδας.

Σε αυτή την παραγωγή προβάλλεται έντονα ο αγώνας για την ελευθερία κάτι για το οποίο έχουν αγωνιστεί σκληρά και οι δύο λαοί.

»Η σχέση μου με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου όπως και η σχέση όλων των συντελεστών της παράστασης χτίζεται συνεχώς. Το σημαντικότερο στην κάθε παράσταση είναι το χτίσιμο και οι δύο συγκεκριμένοι ηθοποιοί είναι ιδιαιτέρως ανοιχτοί. Αυτό το «άνοιγμα»| πρόσκληση τόσο για μένα όσο και για εκείνους».

Η επεξεργασία και μετάφραση των κειμένων είναι της μουσικολόγου και πιανίστας Τατιάνας Παπαγεωργίου, η οποία μελέτησε το πρωτογενές υλικό στα αρχεία των καλλιτεχνών, και η δραματοποίηση είναι της θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

Δείτε το τρέιλερ:

Η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ζωρζ & Φρέντρικ: Ποιητές του Ονείρου » είναι ύμνος στον άνθρωπο, το συναίσθημα και την πνευματική δημιουργία.

Το έργο αποθεώνει τα συναισθήματα της αγάπης και του έρωτα. Κάθε νότα του Chopin ακουμπάει την καρδιά, κάθε μελωδία του είναι ένα ποίημα.

Να σημειώσουμε ότι η Ορχήστρα του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής του Λονδίνου που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, απαρτίζεται από τους πλέον ταλαντούχους νέους βιρτουόζους μουσικούς, οι οποίοι έχουν επιλεγεί μέσω διεθνών και ανταγωνιστικών ακροάσεων. Το Royal College of Music London είναι μια από τις πιο ιστορικές και λαμπρές ανώτερες ακαδημίες μουσικής του κόσμου. Ιστορικά ως νέοι έχουν περάσει από αυτή την Ορχήστρα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα μουσικών, μαέστρων και συνθετών παγκοσμίως (όπως για παράδειγμα ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ)

Το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την εύκαιρα να παρακολουθήσει λαμπερούς δεξιοτέχνες με εξαιρετικά ποιοτικό και λαμπερό ήχο, να ερμηνεύουν τους ήχους του Σοπέν, τα ευαίσθητα χρώματα και τα συναισθήματά με μοναδικό τρόπο.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί ως δωρεά στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο Άτλας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα για την Εγκεφαλική Παράλυση.

Την εκδήλωση στηρίζει και συνδιοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο Προέδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και το ΔΣ του Επιμελητήριου καθώς και πλήθος μελών θα δώσουν το παρόν στην σπουδαία παράσταση. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με σύνθημα του «Πάνω από όλα ο άνθρωπος» στηρίζει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και πρωτοβουλίες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως αυτή.

Μοναδική παράσταση αξιώσεων, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και συγκινεί κάθε άνθρωπο.

Προπώληση: 18, 20,30,35,40,50,60,80 euro, στο more.gr



zougla.gr