Αρχική Κόσμος ΣAΛΟΣ για τον CEO που θα ΠΗΓΑΙΝΕΙ στη ΔΟΥΛΕΙΑ του με ΙΔΙΩΤΙΚΟ...

ΣAΛΟΣ για τον CEO που θα ΠΗΓΑΙΝΕΙ στη ΔΟΥΛΕΙΑ του με ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΖΕΤ

128
0

Αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Starbucks, Brian Niccol, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο νέος CEO δέχεται πυρά, καθώς από τις 9 Σεπτεμβρίου θα αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης αλυσίδας καφέ του κόσμου, η οποία εδρεύει στο Σιάτλ.

Ο ίδιος, όμως, δεν σκοπεύει να μετακομίσει στην πόλη. Αντ΄ αυτού, θα συνεχίσει να μένει στο σπίτι του, στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια, που απέχει 1.600 χιλιόμετρα, και θα μετακινείται προς τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης με ένα εταιρικό τζετ.

Όπως επισημαίνουν πολλοί χρήστες στα social media, η στάση του αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δημόσια θέση της Starbucks σε θέματα περιβάλλοντος.

Στη συμφωνία την οποία υπέγραψε ο Niccol με την Starbucks αναφέρεται: Δεν θα χρειαστεί να μετακομίσετε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας…

Συμφωνείτε να μετακινείστε από την κατοικία σας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας όπως απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων και των ευθυνών σας.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι ο νέος CEO θα δικαιούται να χρησιμοποιεί το αεροσκάφος της εταιρείας για επαγγελματικά ταξίδια και για ταξίδια μεταξύ της πόλης κατοικίας του και της έδρας της εταιρείας.

Αυτό είναι ωραίο… Πολλές ευκολίες για τα κορυφαία ταλέντα! Ελπίζουμε όμως να μην δούμε πάρα πολλές νέες διαφημίσεις για την “αειφορία” και το “περιβάλλον” από τη Starbucks, έγραψε ένας χρήστης του X.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Starbucks ταξιδεύει 1.000 μίλια ως στο Σιάτλ με ιδιωτικό τζετ για να εργαστεί, οπότε μην είστε πολύ σκληροί με εκείνη τη σερβιτόρα που σας έδωσε ένα πλαστικό καλαμάκι όταν δεν το θέλατε, πρόσθεσε ένας άλλος.

Άλλοι εστίασαν στην αμοιβή του Niccol. Πώς γίνεται να μην μιλάμε ποτέ για τις αμοιβές των CEOs όταν μιλάμε για τις αυξήσεις των τιμών;, έγραψε ο πρώην υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ Robert Reich.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του, η ετήσια βασική αμοιβή του Niccol θα είναι 1,6 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, θα μπορούσε να λάβει ένα μπόνους έως και 7,2 εκατ. δολαρίων εφόσον επιτευχθούν στόχοι επιδόσεων αλλά και μετοχές της Starbucks, αξίας έως 23 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2021 έδειξε ότι το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων στον κόσμο παρήγαγε διπλάσιες εκπομπές ρύπων από ό,τι όλο το φτωχότερο 50% μαζί.