Αρχική Ελλάδα H στέψη του «King» Μίλτου!

H στέψη του «King» Μίλτου!

124
0


Ο Μιλτος Τεντόγλου έστειλε για ακόμη μία φορά τον ελληνικό αθλητισμό στα… ουράνια, καταφέρνοντας το βράδυ της Τρίτης να στεφθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος.

Με καλύτερο άλμα στα 8.48μ. ο αθλητής του Πομάσκι έγραψε ιστορία στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έγινε ο δεύτερος άλτης που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο αγώνισμά του, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης ήρθε η στιγμή της στέψης του Τεντόγλου, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον  Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο να περνάει γύρω από το λαιμό του το χρυσό μετάλλιο, την ώρα που το κοινό τον αποθέωνε.

Όπως ήταν φυσικό ο «ιπτάμενος» Μίλτος έλαμπε από τη χαρά του, έχοντας στο πλευρό του τον Γουέιν Πίνοκ από τη Τζαμάικα και τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι, που συμπλήρωναν το βάθρο.

Mάλιστα μεγάλη ήταν η συγκίνηση για τους Έλληνες που βρίσκονταν στις εξέδρες του Sta de France τη στιγμή που έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου για την τεράστια επιτυχία του Μίλτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 



zougla.gr