Αρχική Ελλάδα Δήμος Ελευσίνας: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη μόλυνση του Σαρανταπόταμου

Δήμος Ελευσίνας: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη μόλυνση του Σαρανταπόταμου

83
0


Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Αντωνίου Ελευθεριάνου προκάλεσε η δημοσιογραφική έρευνα της «Ζούγκλας» για την μόλυνση του Σαρανταπόταμου στην Ελευσίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας μετά από την ενημέρωση που έλαβε έδωσε εντολή προς την Εισαγγελία Περιβάλλοντος να παραγγείλει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος, διά παραλείψεως και κατ’ εξακολούθηση, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία καθώς και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΑΔ/2483 Ποινική δικογραφία.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσε το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας με τίτλο «Δήμος Ελευσίνας: Οχετός λυμάτων και αποβλήτων ο Σαρανταπόταμος» (https://www.zougla.gr/greece/dimos-elefsinas-ochetos-lymaton-kai-apovliton-o-sarantapotamos/ ) όπου αναδείχθηκε αφενός η εκτεταμένη ρύπανση που προκαλούν τόσο τα λύματα όσο και τα βιομηχανικά απόβλητα που ρίχνονται στο ποτάμι και αφετέρου η έλλειψη άμεσων ενεργειών από πλευράς του δήμου Ελευσίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ελευσίνας με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελευσίνας να αναδεικνύει το πρόβλημα απαιτώντας την παρέμβαση του δημάρχου όσο και των αρμόδιων κλιμακίων της περιφέρειας Αττικής.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Κωνσταντίνος Κώνστας ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής των Αλωνίων και συγκεκριμένα στο κομμάτι του ποταμού που βρίσκεται απέναντι από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Ελευσίνας καταγγέλλουν ότι υπάρχουν απόβλητα, και έντονη δυσοσμία, μάλιστα στο σημείο αυτό με τον Σαρανταπόταμο καταλήγει και το ρέμα Σούρες. Ο κ Κώνστας ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο δημοτική διοίκηση του δημάρχου Γ. Γεωργόπουλου με την απάντηση να έρχεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Παύλο Κουκουναράκη.

Ο κ Κουκουναράκης παραδέχτηκε είναι ενήμερος για το πρόβλημα από καιρό γνωρίζοντας ότι ρίχνονται λύματα στο ποτάμι με την μυρωδιά να είναι έντονη αλλά με βάση την προσωπική του άποψη για το θέμα τα λύματα και τα τοξικά απόβλητα που αφρίζουν το νερό του Σαρανταπόταμου δεν προέρχονται από τα εργοστάσια αλλά από κάποιον ιδιώτη που αδειάζει βοθρολύματα στο συγκεκριμένο σημείο (!!!)

Βάσει πληροφοριών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας εφημερίδας στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθεί να προσκομιστούν εκθέσεις αυτοψίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης θα κληθούν και οι εκπρόσωποι της διοίκησης Γεωργόπουλου.



zougla.gr