Αρχική Ελλάδα Αυτό είναι το μοντέλο που φορτίζει από το 10% στο 80% σε...

Αυτό είναι το μοντέλο που φορτίζει από το 10% στο 80% σε μόλις 10 λεπτά (Βίντεο)

60
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιμετωπίζουν μια σειρά από εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών τιμών απόκτησης και της ανεπαρκούς υποδομής φόρτισης. Εάν και αυτά αντιμετωπιστούν, τότε οι ιδιοκτήτες έχουν να τα… βάλουν και με τους επίσης μεγάλους χρόνους επαναφόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, ορισμένες εταιρείες εργάζονται για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και κάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα πολύ πιο ελκυστικά. Η Zeekr είναι ανάμεσά τους και η τελευταία μπαταρία της μπορεί να φορτίσει 10-80% σε λίγο περισσότερο από δέκα λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός ο χρόνος πλησιάζει τον χρόνο που θα χρειαζόταν για να ανεφοδιαστεί ένα παραδοσιακό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και η εταιρεία αναφέρει ότι αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις αναβαθμισμένες μπαταρίες που υποστηρίζουν εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 5,5C. Οι νέες μπαταρίες φωσφορικού λιθίου-σιδήρου διαθέτουν «βελτιστοποιημένα υλικά και αναβαθμισμένη τεχνολογία», η οποία επιτρέπει ταχύτητα φόρτισης υψηλότερη από τις υπάρχουσες μπαταρίες.

Η μπαταρία θα κάνει το ντεμπούτο της στο σεντάν 007 και η Zeekr δήλωσε ότι το βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου διασφαλίζει ότι «η εμπειρία φόρτισης παραμένει σταθερή και γρήγορη ακόμη και σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως στους -10° C».

Το μοντέλο βασίζεται στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική (SEA) και διαθέτει επιλογή κίνησης στους πίσω αλλά και σε όλους τους τροχούς. Η πρώτη έχει ισχύ 421 ίππων, ενώ η δεύτερη 646 ίππων.



zougla.gr