Αρχική Ελλάδα ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ – 40ΑΡΙΑ θα ΔΕΙΞΕΙ...

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ – 40ΑΡΙΑ θα ΔΕΙΞΕΙ ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΕΙ – ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” για ΦΩΤΙΑ 9 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

94
0

«Φουντώνουν» και πάλι από σήμερα, Πέμπτη (15.08.24) οι άνεμοι, που αναμένεται να φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ εξίσου ισχυροί της τάξεως ακόμη και των 8 μποφόρ αναμένεται να είναι αύριο, Παρασκευή.

Ο καιρός θα παραμείνει καυτός, με υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δυνατοί άνεμοι και θερμοκρασίες που ενδεχομένως και να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι αδειούχοι του τελευταίου «κύματος» τον Αύγουστο, που θα ταξιδέψουν με πλοία για τους αγαπημένους τους προορισμούς, θα έρθουν αντιμέτωποι με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί κι αύριο, με τους ανέμους να δυναμώνουν λίγο ακόμη, φτάνοντας τα 8 μποφόρ. Η Πολιτική Προστασία χτυπά καμπανάκι για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα κι αύριο.

Την Παρασκευή (16.08.24), ωστόσο, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή υποχώρηση, ενώ έως την ερχόμενη Δευτέρα (19.08.24), με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, δεν αναμένονται άλλα 40άρια.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, πάντως, αναμένεται να «πέσουν» από το Σάββατο (17.08.24) και πιο συγκεκριμένα από το βράδυ.

Από την πλευρά του, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του δίνει το ημερολόγιο των θερμοκρασιών από σήμερα έως και την ερχόμενη Δευτέρα, προβλέποντας θερμοκρασίες από 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα, Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός.

Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 40 και πιθανώς στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 33 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.