Αρχική Κόσμος Live: Σε κατάσταση πολιορκίας η βόρεια Λωρίδα της Γάζας – Ισραηλινά τανκς...

Live: Σε κατάσταση πολιορκίας η βόρεια Λωρίδα της Γάζας – Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν σπίτια στη Σουτζάια

16
0


Σκληρές είναι οι μάχες που μαίνονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούν την πόλη Σουτζάια, με χιλιάδες Παλαιστίνιους να εκτοπίζονται για ακόμα μια φορά.

Συγκεκριμένα, ισραηλινά τανκς έχουν εισχωρήσει στην περιοχή Σουτζάια της Γάζας παγιδεύοντας αμάχους εν μέσω έντονων μαχών.

Τα ισραηλινά στρατεύματα αναμένουν να παραμείνουν στη Σουτζάια για εβδομάδες, με τον ισραηλινό στρατό να επιδιώκει να καταστρέψει τις σήραγγες της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στο σφυροκόπημα την Κυριακή, λέγοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ριχτεί σε μια «δύσκολη μάχη» σε «Ράφα, Σουτζάια και παντού στη Λωρίδα της Γάζας».

9:00 Οι ισραηλινές δυνάμεις απελευθέρωσαν τον διευθυντή του νοσοκομείου al-Shifa

Οι ισραηλινές δυνάμεις απελευθέρωσαν τον Muhammad Abu Salamiya, διευθυντή του νοσοκομείου al-Shifa στην πόλη της Γάζας, ο οποίος συνελήφθη στις 23 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της πρώτης στρατιωτικής επιχείρησης στο συγκρότημα.

8:30 Το Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων σε χωριά στο νότιο Λίβανο.

Οι επιθέσεις φέρεται να είχαν στόχο τοποθεσίες της Χεζμπολάχ, μετά από επίθεση με drone που τραυμάτισε 18 Ισραηλινούς στρατιώτες χθες.

8:15 Συλλήψεις υπερορθόδοξων Εβραίων

Συλλήψεις υπερορθόδοξων Εβραίων διαμαρτύρονται για τις αλλαγές υποχρεωτικής στράτευσης.

8:00 Ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες καταστρέφουν δρόμους στο Τουλκαρέμ

Δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες κατέστρεψαν δρόμους κατά τη διάρκεια επιδρομής στο Τουλκαρέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πολιόρκησαν επίσης τον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς, στο Τουλκαρέμ, με Ισραηλινούς στρατιώτες να κάνουν επιδρομές σε σπίτια και πολυώροφα κτίρια.



in.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Περρής live στον Κήπο του Μεγάρου
Επόμενο άρθρο«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Ξεκινούν οι φετινές εκδηλώσεις του θεσμού