Αρχική Ελλάδα Kαταγγελία: Τροχόσπιτα κάνουν αυθαίρετα κατάληψη για χρόνια σε παραλία της Φωκίδας

Kαταγγελία: Τροχόσπιτα κάνουν αυθαίρετα κατάληψη για χρόνια σε παραλία της Φωκίδας

93
0


Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αφορά μόνιμη καταπάτηση αιγιαλού σε παραλία της Φωκίδας έφτασε στα γραφεία της «Ζούγκλας». Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, «στον όρμο του Αγίου Βασιλείου, εδώ και χρόνια βρίσκονται στην παραλία μόνιμα τοποθετημένα τροχόσπιτα τα οποία κάνουν κατάληψη της παραλίας, δεν έχουν πινακίδες ενώ κάποια από αυτά δεν έχουν καν τρέιλερ μεταφοράς».

Όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες, «αυτά τα τροχόσπιτα βρίσκονται εκεί τουλάχιστον από το 2015 με τους ιδιοκτήτες τους να εμφανίζονται κάθε καλοκαίρι λες και έχουν ένα θέρετρο -πριβέ δίπλα στην θάλασσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζουν «ενώ τον χειμώνα είναι κλειστά, όπως δηλαδή τα εξοχικά, το καλοκαίρι ανοίγουν και εμφανίζονται αυτοί οι οποίοι τα έχουν τοποθετήσει εκεί. Το καλοκαίρι εκεί γίνεται κάμπινγκ από τα μόνιμα αυτά τροχόσπιτα τα οποία φυσικά και απαγορεύεται να βρίσκονται εκεί διότι γενικά ο χώρος δεν είναι για τροχόσπιτα αλλά ούτε για κάμπινγκ. Το πιο σημαντικό όμως είναι με ποιανού την ανοχή αυτοί οι άνθρωποι έχουν τοποθετήσει εκεί αυτά τα τροχόσπιτα μόνιμα. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στην google θα δει πολλές φωτογραφίες παραθεριστών μέχρι και τώρα, το καλοκαίρι του 2024 και θα διαπιστώσει πως αυτά τα τροχόσπιτα είναι μόνιμα τοποθετημένα χειμώνα- καλοκαίρι. Ποιος λοιπόν επιτρέπει αυτή την παρανομία; Γιατί οι Αρχές δεν τα έχουν απομακρύνει; Το Λιμενικό, η Αστυνομία, η Κτηματική Υπηρεσία, ο Δήμος τι κάνουν; Και σε ποιους ανήκουν αυτά τα τροχόσπιτα; Δεν έχουν αριθμούς πινακίδας, κάποια δεν έχουν καν τρέιλερ. Δηλαδή όποιος θέλει εκεί τοποθετεί ένα τροχόσπιτο – παράπηγμα και κάνει τζάμπα διακοπές μπροστά στη θάλασσα;  Η περιοχή δεν είναι κάμπινγκ αλλά κάθε μέρα έρχονται εκεί τροχόσπιτα και κατασκηνώνουν για ημέρες. Επιτρέπεται αυτό; Ως ενεργοί πολίτες της περιοχής οφείλουμε να καταπολεμήσουμε την παρανομία. Δεν μπορεί ο καθένας να τοποθετεί ένα τροχόσπιτο σε μια παραλία με το έτσι θέλω! Δεν μπορεί να κάνει κατάληψη της παραλίας και κανείς να μην μιλάει. Γιατί; Ποιος ή ποιοι τους καλύπτουν; Η μήπως αυτοί που τα τοποθέτησαν εκεί, δηλαδή οι ιδιοκτήτες είναι άτομα που δεν τους πειράζουν για κάποιο λόγο; Σας επισυνάπτουμε και τις φωτογραφίες αλλά και βίντεο παραθεριστών που δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει εκεί».

Οι φωτογραφίες με τους παραθεριστές όπως σημειώνουν οι καταγγέλλοντες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε βίντεο που έχουν τραβήξει παραθεριστές:

 

 



zougla.gr