Αρχική Ελλάδα F1: Στις 5 το απόγευμα στην πίστα του Silverstone ξεκινάει ο 12ος...

F1: Στις 5 το απόγευμα στην πίστα του Silverstone ξεκινάει ο 12ος αγώνας της χρονιάς

66
0


Του Περικλή Χαλάτση

Οι κερκίδες στην πίστα του Silverstone είχαν κυριολεκτικά γεμίσει από νωρίς το μεσημέρι. Οι Λονδρέζοι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα εφόδια ( μπουφάν, αδιάβροχα και ομπρέλες) περίμεναν καρτερικά να δουν τον καθιερωμένο γύρο των πιλότων με το ειδικό λεωφορείο. Ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί μέσα στην έδρα τους τις τρείς πρώτες θέσεις έχουν συμπατριώτες τους, δεν σταματούσαν να τραγουδούν και να φωνάζουν διάφορα ονόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα είναι νεφελώδης. Η μετεωρολογική Υπηρεσία δίνει μόνο ένα 25% να περάσει λίγη βροχή πάνω από την πίστα του Silverstone. Αν δεν βρέξει μέχρι την ώρα που θα σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα τότε θα δούμε μια καλή εκκίνηση.

Οι τρείς στρατηγοί ( Mercedes, McLaren, Red Bull) δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποια γόμα θα χρησιμοποιήσουν τα μονοθέσιά τους. Γιατί μια σωστή επιλογή στην εκκίνηση σημαίνει το 50% του αποτελέσματος στον αγώνα. Αν στρίψουν πρώτες οι δύο Mercedes με τον Georges Russell που είναι και ο Pole Man και τον Lewis Hamilton να παίξει το ρόλο του αμυντικού, τότε ο Lando Norris με την McLaren θα προσπαθήσει να κρατήσει την 3η θέση και να μην ρισκάρει μια προσπέραση πριν την πρώτη στροφή. Ωστόσο για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας όλοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν στην 4η θέση από όπου και θα ξεκινήσει, τον Max Verstappen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός που δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται στις πίσω θέσεις στην εκκίνηση θα προσπαθήσει να κάνει προσπέραση αλλά με σιγουριά. Γιατί αυτή τη στιγμή και ενώ βρισκόμαστε στο μέσον της αγωνιστικής σαιζόν ο Max προηγείται με 237 βαθμούς έχοντας 81 βαθμούς διαφορά από τον Lando Norris που ακολουθεί στην 2η θέση και έχει τρομακτική βελτίωση. Ο Russel που ξεκινάει σήμερα πρώτος έχει 111 βαθμούς και η διαφορά από τον πρωτοπόρο είναι 126 βαθμοί. Τόσο ο Leclerc με 150 βαθμούς όσο και ο Sainz με 135 βαθμούς δεν φαίνονται να μπορούν να διεκδικήσουν κάτι. Η Ferrari δεν είναι ανταγωνιστική στην πίστα του Silverstone.

Στο στρατόπεδο των κατασκευαστών η Red bull έχει 355 βαθμούς ενώ η Ferrari ακολουθεί με 291. Η διαφορά των 64 βαθμών δεν είναι μεγάλη ωστόσο η ιταλική ομάδα βρίσκεται πίσω στις επιδόσεις.

Η McLaren ακολουθεί με 268 βαθμούς, δηλαδή έχει 87 βαθμούς διαφορά με την Red Bull και αρκετά πιο πίσω βρίσκεται η Mercedes με 196 βαθμούς.

Επομένως το σωστότερο για τον Max Verstappen είναι αρχικά όταν όλα τα μονοθέσια θα στρίψουν στην εκκίνηση να μην στριμωχτεί και να κάνει την αντεπίθεσή του μετά τον 2ο γύρο. Ένα στρίμωγμα και μια φθορά στο μονοθέσιο μπορεί να του στοιχίσουν ακριβά.

Τα πέντε κόκκινα φώτα θα σβήσουν στις 5 το απόγευμα όμως στην τηλεόραση του Ant1 μπορείτε από τις 16.45 να παρακολουθήσετε τις προετοιμασίες στα μονοθέσια. Οι προβολείς της F1 είναι στραμμένοι στην Αγγλία και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την εκκίνηση. Η πίστα στο Silverstone, έχει μήκος 5.891 Km, θα γίνουν 52 γύροι και οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 306.198 Km.



zougla.gr