Αρχική Ελλάδα F1 Great Britain: Ο G. Russell ξεκινάει αύριο από την 1η θέση...

F1 Great Britain: Ο G. Russell ξεκινάει αύριο από την 1η θέση στο Silverstone- Η Mercedes έκανε το 1-2

81
0


Του Π. Χαλάτση

Αύριο, Κυριακή, στις πέντε το απόγευμα, στην πίστα του Silverstone, στο Qatar Airways British Grand Prix, η Mercedes ξεκινάει από τις δύο πρώτες θέσεις. Ο Georges Russell με χρόνο 1.25.819 κέρδισε την Pole Position και ξεκινάει από την πρώτη θέση του Grid. Πίσω του με διαφορά +0.171 ακολούθησε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton ο οποίος ξεκινάει από την 2η θέση. Στην τρίτη του grid θα βρίσκεται ο μαχητικός Lando Norris με την McLaren και στην 4η θέση ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρείς Άγγλοι στις τρεις πρώτες θέσεις. Τι άλλο καλύτερο για τους Βρετανούς θεατές

Ο Ολλανδός που είχε ένα τετ α κε στη βρεγμένη πίστα, αντιμετώπισε πρόβλημα με το πάτωμα του μονοθέσιου του. Οι μηχανικοί έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να το επισκευάσουν. Ο max Verstappen στην τελευταία του προσπάθεια έκανε ένα μικρό λάθος που όσο και αν προσπάθησε στη συνέχεια δεν μπόρεσε να το διορθώσει και αρκέστηκε στην 4η θέση.

Με έναν ουρανό να δείχνει συνέχεια τις άγριες διαθέσεις του, οι Βρετανοί συνηθισμένοι από τα τερτίπια του καιρού είχαν πάρει τις θέσεις τους από νωρίς το πρωί, προετοιμασμένοι για όλα. Οι περισσότεροι λόγω  χαμηλής θερμοκρασίας φορούσαν μπουφάν. Όλοι όμως είχαν ομπρέλες και αδιάβροχα που τα χρησιμοποίησαν αρκετές φορές κυρίως στα ανεπίσημα δοκιμαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βρετανικό Grand Prix είναι το 12ο από τα 24 που γίνουν συνολικά το 2024. Και αύριο από τα πρώτα δείγματα που έχουμε θα γίνει ένας φοβερός αγώνας. Η Mercedes θέλει ένα ιδανικό ξεκίνημα για να κρατηθεί στην 3η θέση ο Norris. Οι Russel και Hamilton θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν και να μην αφήσουν ελεύθερο πεδίο στον Verstappen να βρεθεί μπροστά τους.

O Toto Wolff είναι έμπειρος και κρατάει κλειστά τα χαρτιά του κυρίως για τη γόμα των ελαστικών που θα επιλέξει

Η McLaren τα πάει πολύ καλά που προβληματίζει ακόμη και την red Bull. Για τη Ferrari δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχολιασμό. Το γεγονός ότι ξεκινάει από την 7η θέση με τον Carlos Sainz και την 11η θέση με τον Charles Leclerc, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο.

Η βαθμολογία των οδηγών

Όπως βλέπετε ο Max Verstappen έχει 237 βαθμούς και ο απειλητικός Norris 156. Έχει ο Ολλανδός ακόμη μαξιλαράκι ασφαλείας. Όμως αυτή η διαφορά μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

Επίσης ο Russell έχει 111 βαθμούς και ο Hamilton μόλις 85. Αυτό σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ωστόσο με τη δήλωση που έκανε μετά την καρό σημαία στο Qualifying έδειξε πόσο σωστός επαγγελματίας είναι. Είπε ότι αύριο στον αγώνα θα τρέξουμε για να νικήσει η ομάδα μας.

Και μια που λέμε για τις ομάδες ας δούμε τη βαθμολογία

Η πίστα στο Silverstone, έχει μήκος 5.891 Km, θα γίνουν 52 γύροι και οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 306.198 Km. Τον αγώνα σε απευθείας μετάδοση μπορείτε να τον δείτε από τα συνδρομητικά Ant1+ και F1 TV pro ενώ ετεροχρονισμένα μπορείτε να τον δείτε από το ελεύθερο κανάλι του Ant1.



zougla.gr