Αρχική Ελλάδα «Στέλιος Καζαντζίδης -Υπάρχω- ο μύθος ζει»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή...

«Στέλιος Καζαντζίδης -Υπάρχω- ο μύθος ζει»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή του θρύλου της μουσικής

26
0


Μια ενδιαφέρουσα μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στη ζωή και τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη θα παρουσιαστεί την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 20:30 στο θέατρο Άλσος.

Πρόκειται για την παράσταση «Στέλιος Καζαντζίδης -Υπάρχω- ο μύθος ζει», η οποία είναι μια εκδήλωση πέρα από τα συνηθισμένα μουσικά αφιερώματα στη μνήμη του αείμνηστου Στέλιου Καζαντζίδη, και βασίζεται στις μοναδικές αφηγήσεις της συζύγου του Βάσως Καζαντζίδη και σε κείμενα του στιχουργού Ηλία Φιλίππου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στέλιος Καζαντζίδης αδιαμφισβήτητα είναι ένα όνομα που έμεινε στις καρδιές μας μέσα από το έργο του, τα αμέτρητα λαϊκά τραγούδια του, τα οποία ερμήνευσε με ένα εντελώς προσωπικό τρόπο και την πλούσια ζωή του.

Στην ιδέα αυτής της παράστασης συμπράττουν ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος στην παρουσίαση και ο Νίκος Σούλης ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν δύο γνήσιες λαϊκές φωνές ο Πέτρος Ίμβριος και ο Γιώργος Δασκουλίδης οι οποίοι θα χαρίσουν την Τρίτη 23 Ιουλίου στο Θέατρο Άλσος μερικές από τις μεγάλες αξέχαστες επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη, ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες:

Θέατρο Άλσος: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως
Τηλ.: 210-8227471 & 210-8831487
Ώρα έναρξης παράστασης: 20:30
Προπώληση: more.com

Η ζωή του σπουδαίου Στέλιου Καζαντζίδη, μέσα από τις αφηγήσεις του πιο δικού του ανθρώπου, της συζύγου του Βάσως Καζαντζίδη

Η παρουσίαση πραγματοποιείται από τον ταλαντούχο ηθοποιό Γιώργο Γιαννόπουλο, ενώ τα αξέχαστα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη ερμηνεύουν με τις γνήσιες λαϊκές φωνές τους ο Πέτρος Ίμβριος και ο Γιώργος Δασκουλίδης.

Τα κείμενα έχει επιμεληθεί ο Ηλίας Φιλίππου και τη σκηνοθεσία ο Νίκος Σούλης.

Τραγουδούν: Πέτρος Ίμβριος, Γιώργος Δασκουλίδης

Συνοδεύονται από έξι (6) επαγγελματίες μουσικούς, δύο (2) τεχνικούς.

Διάρκεια Εκδήλωσης: 2,5 ώρες

Βιογραφικά σημειώματα

Ο Πέτρος Ίμβριος γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, με καταγωγή από τη Σαμοθράκη. Οι γονείς του ονομάζονται Παναγιώτης Ίμβριος και Χρυσή Ίμβριου (το γένος Μαρμαρά). Έχει μια αδελφή, τη Μυρσίνη. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές στα 12 του χρόνια, μαθαίνοντας ακορντεόν. Στα 15 του ιδρύει το πρώτο του συγκρότημα με το όνομα «Γαλήνη» στο οποίο παίζει keyboards και τραγουδάει. Στα 18 του, τελειώνοντας το Ελληνικό Λύκειο Στουτγκάρδης, δίνει εξετάσεις και περνάει στο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη στο Οικονομικό τμήμα της νομικής. Παράλληλα, φοιτεί στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής και τζαζ αρμονίας τραγουδιού, αντίστιξης και φούγκας. Ερασιτεχνικά στην αρχή και αργότερα επαγγελματικά ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι. Εμφανίζεται στη συμπρωτεύουσα για αρκετά χρόνια σε πολλά μαγαζιά στην αρχή σαν μουσικός και μαέστρος και μετέπειτα σαν τραγουδιστής. Το 1996 υπογράφει με τη δισκογραφική εταιρία BMG και κυκλοφορεί την πρώτο του CD με τίτλο Ανατολικά φυσάει. Την ίδια χρονιά μετακομίζει στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Γλυκερία, Βασίλης Καρράς, Πασχάλης Τερζής, Λευτέρης Πανταζής, Άννα Βίσση, Νίκος Καρβέλας κ.ά.Σαν τραγουδιστής έχει τραγουδήσει τραγούδια των Χρήστου Νικολόπουλου, Ηλία Φιλίππου, Κωνσταντίνου Παντζή, Γιώργου Θεοφάνους, Γιάννη Λιόντου, Χρήστου Δάντη, Βασίλη Καρρά, Πάνου Καπίρη, Εύη Δρούτσα κ.ά.Σαν συνθέτης έχει γράψει τραγούδια για καλλιτέχνες όπως τους Βασίλη Καρρά, Τόλη Βοσκόπουλο, ΠέγκυΖήνα, Πάνο Κιάμο και Χρήστο Μενιδιάτη.

Ο Γιώργος Δασκουλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε σωματική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η σχέση του με το τραγούδι έως τότε ήταν ερασιτεχνική. Συνειδητοποίησε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.
Πρωτοξεκίνησε την καριέρα του το 1992 στο Melody της Ρόδου μαζί με την Άντζυ Σαμίου. Εκείνη του πρότεινε να συνεχίσουν την συνεργασία τους και στην Αθήνα στο νυκτερινό κέντρο Αθηναία. Εκεί τον ανακάλυψε δισκογραφικά ο Άκης Γκολφίδης. Έτσι τον Ιανουάριο του 94 ο Γιώργος Δασκουλίδης κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Χάρισε μου ένα λεπτό” σε μουσική και στίχους των Φοίβου και Γιώργου Ιωαννίδη.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Γιώργος Δασκουλίδης έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με τους: Άννα Βίσση, Καίτη Γαρμπή, Σταμάτη Γονίδη, Άντζελα Δημητρίου, Άγγελο Διονυσίου, Νίκο Καρβέλα, Θάνο Καλλίρη, Λάμπη Λιβιεράτο, Σπύρο Σπυράκο, Ρίτα Σακελλαρίου και Γιάννη Σπανό.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αρσινόη Μεσσηνίας, με καταγωγή από τον Ράδο Αρκαδίας, και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Φοίτησε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την οποία τελικά εγκατέλειψε για να γίνει ηθοποιός. Έτσι εγγράφηκε στο νεανικό τμήμα της Δραματικής Σχολής Αθηνών.Είναι αρκετά χρόνια στην θεατρική σκηνή, ωστόσο, είναι πιο γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Πεθαίνω για σένα» (2003), Μαύρα Μεσάνυχτα (2008), Εντιμότατοι κερατάδες, Επτά Θανάσιμες Πεθερές , Κόκκινος Κύκλος και Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η πιο γνωστή του συμμετοχή είναι στην κωμική τηλεοπτική σειρά Το σόι σου, η οποία από το 2014 προβάλλονταν στον Alpha. Από τον Οκτώβριο του 2016 συμμετέχει και στην κυπριακή δραματική σειρά που προβαλλόταν στον ΣΚΑΪ «Προδοσίες».

 

 

 

 

 

 



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΥπό κράτηση 2 Γάλλοι σκηνοθέτες για σεξουαλική βία
Επόμενο άρθροΚιρ Στάρμερ – Ο θάνατος της μητέρας του, η κακή σχέση με τον πατέρα, ο έρωτας και ο απατεώνας