Αρχική Κόσμος Μπάιντεν: Η οικογένειά του τον προτρέπει να μην αποσύρει την υποψηφιότητά του

Μπάιντεν: Η οικογένειά του τον προτρέπει να μην αποσύρει την υποψηφιότητά του

27
0


Η οικογένεια του Τζο Μπάιντεν τον προέτρεψε ν’ αγνοήσει όλους όσοι τον καλούν ν’ αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ, μετά από το καταστροφικό για τον ίδιο debate με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών πέρασε την Κυριακή (30/6) του με συγγενείς, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκείνοι, σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται πληροφορίες του CBS News, τον ενθάρρυναν να συνεχίσει να μάχεται.

Το άγχος έχει κυριεύσει τμήματα του κόμματός του μετά από την περιπετειώδη και σε μερικές στιγμές ασυνάρτητη εμφάνισή του στην Ατλάντα. Έκτοτε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ανησυχίες που σχετίζονται με την ηλικία του -είναι 81 ετών- έχουν αυξηθεί.

«Δεν θα αφήσουμε αυτά τα 90 λεπτά να καθορίσουν τα τέσσερα χρόνια που είναι πρόεδρος»

Δημοσκόπηση της YouGov για το CBS News που δημοσιεύτηκε την Κυριακή έδειξε ότι το 72% των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο επικεφαλής του κόμματός τους δεν έχει την ψυχική και γνωστική υγεία για να υπηρετήσει τη χώρα ως πρόεδρος. Σχεδόν οι μισοί είπαν ότι οφείλει να παραμερίσει.

Αλλά το μήνυμα από την ομάδα της εκστρατείας του και την οικογένειά του είναι ότι ο Μπάιντεν παραμένει η καλύτερη ελπίδα του κόμματος για να νικήσει τον Τραμπ.

Στην οικογενειακή συγκέντρωση στο Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ είχε κληθεί για να την απαθανατίσει η φωτογράφος διασημοτήτων Άνι Λίμποβιτς. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η σύζυγος του Μπάιντεν, Τζιλ, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Τζιλ Μπάιντεν: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε»

Η Τζιλ Μπάιντεν είπε στο περιοδικό Vogue σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Καμπ Ντέιβιντ ότι «δεν θα αφήσουμε αυτά τα 90 λεπτά [του debate] να καθορίσουν τα τέσσερα χρόνια που είναι πρόεδρος».

Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε, είπε, προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της «θα κάνει πάντα, ό,τι καλύτερο για τη χώρα».

Η ενθάρρυνση της οικογένειας στον Μπάιντεν να παραμείνει στην εκλογική κούρσα αναφέρθηκε αρχικά από τους New York Times και αργότερα επιβεβαιώθηκε από το CBS News.

Ο Μπάιντεν δεν τα κατάφερε στην τηλεμαχία με τον Τραμπ

Κάποιοι συγγενείς λέγεται ότι για την κακή του απόδοσή του στο debate κατηγόρησαν τους βοηθούς του, για υπερβολική προετοιμασία του ίδιου. Πρόσωπο κοντά στην Τζιλ Μπάιντεν είπε στο CBS ότι η ίδια δεν ήταν μεταξύ εκείνων που επέκριναν την ομάδα του.

Οι ανησυχίες για την ηλικία και των δύο υποψηφίων -ο Μπάιντεν είναι μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Τραμπ που είναι 78- υπήρχαν πριν από τo debate της Πέμπτης.

Όμως, η αδύναμη φωνή του Μπάιντεν και οι μπερδεμένες απαντήσεις του, ανανέωσαν τις ανησυχίες για την υποψηφιότητά του κι έκαναν ορισμένου να τον καλούν να παραιτηθεί.

Δριμεία κριτική από τους New York Times

Η συντακτική επιτροπή των New York Times ανέφερε σ’ ένα άρθρο γνώμης ότι «η καλύτερη δυνατή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει τώρα [ο Μπάιντεν] είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή».

Ο Τραμπ επίσης επικρίθηκε για την απόδοσή του – προέβη σε μια σειρά από ψευδείς ισχυρισμούς, συμπεριλαμβανομένου του μακροχρόνιου παραπόνου του ότι στις εκλογές του 2020 έγινε «κλοπή».

Ο Τραμπ δεν τα πήγε καλά στο debate. Όμως τα πήγε καλύτερα από τον αντίπαλό του…

Την Κυριακή, κορυφαίοι Δημοκρατικοί εμφανίστηκαν στις πρωινές εκπομπές για να υπερασπιστούν τον πρόεδρο.

«Όταν σε χτυπούν, σηκώνεσαι ξανά και παλεύεις σκληρότερα», είπε ο γερουσιαστής Κρις Κουνς.

Ο βουλευτής του Μέριλαντ, Τζέιμι Ράσκιν, διασκέδασε την ιδέα ότι ο Μπάιντεν μπορεί να μην είναι ο υποψήφιος στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, όταν θα στεφθεί ο υποψήφιος για την προεδρία.

«Αυτός θα μας συσπειρώσει»

«Είτε είναι ο υποψήφιος είτε κάποιος άλλος είναι υποψήφιος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συνέδριό μας. Θα είναι η φιγούρα που θα μας συσπειρώσει για να προχωρήσουμε», είπε ο κ. Ράσκιν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την πλευρά τους, είπαν ότι το debate έδειξε γιατί ο Τραμπ είναι η σωστή επιλογή.

«Ο Τζο Μπάιντεν είχε μια καταστροφική απόδοση [στο debate], γι’ αυτό μιλούν για την αντικατάστασή του», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς στο Fox News την Κυριακή.

Εάν ο κ. Μπάιντεν απομακρυνθεί, τότε είναι πιθανόν το Δημοκρατικό Κόμμα να ξεκινήσει εγκαίρως την αναζήτηση νέου υποψηφίου για το συνέδριό του, αλλά δεν είναι μια απλή διαδικασία.



in.gr

Προηγούμενο άρθροΤα Κύθηρα «έστεψαν» πρωταθλητή Ευρώπης για το 2024
Επόμενο άρθροSEAJETS: ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕΤΑ το ΓΡΑΦΕΙΟ και ΦΤΑΝΕΙΣ στον ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ σου ΜΕΧΡΙ να ΠΕΙΣ ΚΥΜΙΝΟ