Αρχική Ελλάδα Καλοκαίρι σημαίνει ταξίδια – Zougla

Καλοκαίρι σημαίνει ταξίδια – Zougla

75
0


Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, προσφέροντας την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να απολαύσετε στιγμές ξενοιασιάς και ξεκούρασης.  Όμως, για τα ελαστικά των αυτοκινήτων, το καλοκαίρι είναι περίοδος «σκληρής δουλειάς». Πριν την αναχώρησή σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας είναι έτοιμα για τις απαιτητικές καταστάσεις που θα συναντήσετε στις ζεστές και ξηρές συνθήκες των ελληνικών τοπίων. Η Continental σας υπενθυμίζει ότι τα μεγάλα ταξίδια με υψηλές ταχύτητες, σε συνδυασμό με την λάθος πίεση αέρα, μπορεί να ζορίσουν πολύ τα ελαστικά σας.

Για αυτόν τον λόγο, πριν ξεκινήσετε, κάντε έναν γρήγορο έλεγχο: Ρυθμίστε την πίεση ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματός σας (και όχι με βάση τη μάρκα του ελαστικού) και πάντα ανάλογα με το φορτίο σας. Ακόμη, ελέγξτε το βάθος πέλματος και αναζητείστε σημάδια από ζημιές, όπως καρφιά στο πέλμα ή κοψίματα από πέτρες. Ειδικά, αν εμπιστευθείτε κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, οι πιο πάνω έλεγχοι θα πρέπει να είναι σχολαστικοί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα στις διακοπές συνήθως μεταφέρουν μεγαλύτερο φορτίο. Η σωστή πίεση των ελαστικών βρίσκεται στο manual του οχήματος ή σε μια ετικέτα μέσα στο καπάκι του ρεζερβουάρ ή στην κολόνα της πόρτας του οδηγού ή στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Εδώ, θα βρείτε τις σωστές πιέσεις για φορτωμένο και μη φορτωμένο όχημα, τις οποίες πρέπει να τηρήσετε πιστά! Κατά τη ρύθμιση των πιέσεων, μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν το πέλμα είναι αρκετά βαθύ. Το ελάχιστο βάθος πέλματος στην ΕΕ είναι 1,6 χιλιοστά, και τα ελαστικά θα πρέπει να αντικαθίστανται το αργότερο όταν το πέλμα πλησιάζει αυτό το όριο.

Τέλος, ελέγξτε αν κάποια από τα blocks του πέλματος είναι φθαρμένα, αν υπάρχουν εξογκώματα στο πλευρικό τοίχωμα, αν έχουν σφηνωθεί καρφιά ή πέτρες στο ελαστικό. Αν αυτή υπάρχει, είναι το ίδιο σημαντικό να ελέγξετε και το ελαστικό της ρεζέρβας ή, σε κάθε περίπτωση, αν είναι πλήρες και λειτουργικό το κιτ επισκευής των ελαστικών, που διαθέτει το όχημά σας, αντί για ρεζερβα.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται «βουνό», μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο δίκτυο επίσημων εμπόρων των ελαστικών Continental, που μπορείτε να βρείτε πανελλαδικά εδώ: https://www.continental-tires.gr/car/dealer-locator. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε τους απαραίτητους ελέγχους ή να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας με καινούργια, αν χρειάζεται. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα ξεκινήσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, γνωρίζοντας ότι τα ελαστικά σας είναι έτοιμα για το ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά, χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ότι, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας με καινούργια, τα premium ελαστικά Continental είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Κι αυτό αποδεικνύεται από μια πληθώρα νικών σε ανεξάρτητες δοκιμές ελαστικών, από μεγάλα Clubs αυτοκινήτων, όπως τα γερμανικά ADAC και ACE, καθώς και περιοδικά αυτοκινήτου, όπως τα “AutoBild”, “AutoBildReisemobil”, “Autozeitung”, “automotorundsport” και “sportauto”, τα οποία τα κατατάσσουν στην κορυφή των αξιολογήσεών τους.

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις κατανεμήθηκαν μεταξύ “Υποδειγματικού”, “Ιδιαίτερα Συνιστώμενου” και “Εξαιρετικού”, με 15 από τις 16 δημοσιεύσεις να κατατάσσουν το PremiumContact 7 στην 1η θέση. Τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματά του, όσον αφορά στα χαρακτηριστικά ασφάλειας, έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των κορυφαίων αξιολογήσεων. Το PremiumContact 7 κατάφερε σημαντικά μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος από τους ανταγωνιστές του, σε βρεγμένη και στεγνή άσφαλτο. Και το Club ADAC, το βαθμολόγησε επίσης υψηλά, όσον αφορά στα περιβαλλοντικά του χαρακτηριστικά, χάρη στο μεγάλο χιλιομετρικό του ωφέλιμο.

Το υψηλής τεχνολογίας, σπορ ελαστικό,SportContact 7, είχε επίσης κορυφαίες αξιολογήσεις στις δοκιμές. Το «AutoBildsportscars» το κατέταξε στην κορυφή, δίνοντάς του τη διάκριση «Υποδειγματικό». Στις συγκριτικές δοκιμές που έγιναν, σε ένα αυτοκίνητο της AMG, το περιοδικό το χαρακτήρισε ως «ένα συναρπαστικό supersport ελαστικό που δεν παρουσίασε σχεδόν καθόλου αδυναμίες» και ανέφερε την εντυπωσιακή του «δυναμική οδική συμπεριφορά σε βρεγμένο και στεγνό, την εξαιρετική ισορροπία, τις μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και την καλή συμπεριφορά του στην υδρολίσθηση».

Σε δοκιμές  φρεναρίσματος, από τα 100 km/h σε βρεγμένη άσφαλτο, το SportContact 7 κατέγραψε απόσταση πέδησης 49,2μέτρων, δηλαδή ήταν 19,1 μέτρα καλύτερο από το ελαστικό στην τελευταία θέση (ένα ασιατικό οικονομικό μοντέλο).

Το AllSeasonContact 2 τα κατάφερε επίσης πολύ καλά στις δοκιμές του του «TyreReviews» στην Αγγλία, υπερέχοντας στον χειρισμό σε βρεγμένο και σε στεγνό οδόστρωμα, στην πρόσφυση στο χιόνι και στη χαμηλή αντίσταση κύλισης. Ο δοκιμαστής JonathanBenson το αποκάλεσε “ένα εξαιρετικό προϊόν από την Continental”.Τα θερινά, allseason και χειμερινά ελαστικά της Continental είναι κατάλληλα για οχήματα με όλους τους τύπους μετάδοσης (κινητήρες καύσης και ηλεκτρικά).

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental (https://www.continental-tires.gr/car/dealer-locator).



zougla.gr