Αρχική Κόσμος Εργάζεται 6 ημέρες την εβδομάδα και είναι… 100 ετών – «Δεν μπορώ...

Εργάζεται 6 ημέρες την εβδομάδα και είναι… 100 ετών – «Δεν μπορώ να πω ότι δουλεύω, όταν απολαμβάνω αυτό που κάνω»

26
0


Η Mariam Todd είναι 100 ετών, κατάγεται από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και είναι η ζωντανή απόδειξη πως ο άνθρωπος είναι τόσο μεγάλος, όσο αισθάνεται και ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε τις καθημερινές της συνήθειες και τις τροφές που επιλέγει προκειμένου να έχει υγεία, μα πάνω απ’ όλα ανεξάντλητη ενέργεια που της επιτρέπει να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα στο κατάστημα επίπλων της οικογένειάς της, μία επιχείρηση που ίδρυσαν οι γονείς της το 1929.

Ποιο είναι το μυστικό μακροζωίας της Todd;

Σύμφωνα με την ίδια, όλα έχουν να κάνουν με την τήρηση μιας σταθερής ρουτίνας, ιδίως όσον αφορά τη διατροφή.

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο Today μίλησε για την αγάπη της για τη δουλειά της, την οποία απολαμβάνει τόσο πολύ, που αρνείται να την αποκαλέσει δουλειά ενώ εξήγησε ότι η αφοσίωσή της σε αυτήν είναι κάτι που κληρονόμησε από τη μητέρα της.

Δηλώνει πως δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της ευτυχισμένο, μένοντας απλά στο σπίτι

«Δεν μπορώ να πω ότι εργάζομαι όταν απολαμβάνω αυτό που κάνω, οπότε αισθάνομαι ένοχη αν πω ότι εργάζομαι», είπε.

«Δεν είναι για όλους, αλλά για μένα λειτουργεί καλά. Η μητέρα μου είχε τον ίδιο τρόπο. Στην πραγματικότητα, πέθανε εδώ στο γραφείο, καθισμένη εδώ και κάνοντας τη δουλειά της. Είχε περάσει τα 80 και πέθανε καθισμένη στο γραφείο της. Έτσι είπα ότι αν αυτό είναι το θέλημα του Θεού για τη ζωή μου, ας είναι», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι ενώ καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στα 60, δεν μπορεί να φανταστεί να είναι «ευτυχισμένη» ενώ «μένει στο σπίτι».

Ακόμη και στην ηλικία της, η Mariam εξακολουθεί να οδηγεί, να αγοράζει τρόφιμα και να μαγειρεύει, ενώ ζει με τον γιο της.

Και, το πιστώνει στις καθημερινές της συνήθειες, όπως τα τρόφιμα που τρώει.

Η Mariam Todd

Η γλυκύτατη γιαγιά που δεν έχει επισκεφτεί τον γιατρό εδώ και τρία χρόνια στάθηκε αρκετά τυχερή ώστε να έχει μια καλή υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της χάρη στη σωστή διατροφή.

Η Todd αποφεύγει τα γρήγορα και τηγανητά φαγητά και μένει μακριά από το αλκοόλ ως επί το πλείστον. Αντ’ αυτού τρώει πολλά λαχανικά και φροντίζει το πιάτο της να είναι πάντα «πολύχρωμο».

Επιλέγει ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κίτρινα κολοκύθια και κολοκυθάκια. Όπως αποκαλύπτει απολαμβάνει να τρώει και μαύρη σοκολάτα, η οποία μειώνει τον καρδιακό κίνδυνο και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

«Προσπαθώ να τρώω σωστά, να κοιμάμαι σωστά και να ζω σωστά», δηλώνει η ίδια.

Εκτός από την υγιεινή διατροφή της, παραμένει δραστήρια πηγαίνοντας στην πισίνα με την οικογένειά της.

Φυσικά, όπως λέει, κατανοεί πλήρως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα. Η συμβουλή της προς αυτούς είναι να αποταμιεύουν.



in.gr

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα – Σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Περρής live στον Κήπο του Μεγάρου