Αρχική Ελλάδα Αντί να ασχοληθεί με τους τόνους εύφλεκτων υλών στους δρόμους του Δήμου...

Αντί να ασχοληθεί με τους τόνους εύφλεκτων υλών στους δρόμους του Δήμου Διονύσου ασχολείται με το πάρκινγκ ο Αντιδήμαρχος

67
0


Λάθος προτεραιότητες έχει θέσει εν μέσω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς ο Δήμος Διονύσου, που αντί να ενδιαφερθεί για την απομάκρυνση των εύφλεκτων υλών που έχουν κατακλείσει τους δρόμους, έχει επιστρατεύσει την δημοτική αστυνομία να κόβει κλήσεις σε σταθμευμένα οχήματα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Τραϊφόρος φαίνεται πως ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιβολή προστίμων στους οδηγούς, σε μια περιοχή που μάλιστα δεν διαθέτει χώρους στάθμευσης, παρά για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η συσσώρευση καύσιμης ύλης απ’ άκρη σ’ άκρη του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν σε κάποιον πρέπει να κόψει κλήση, να μηνύσει ή να συλλάβει η δημοτική αστυνομία, αυτοί είναι η δήμαρχος, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, και ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Τραϊφόρος που έχουν αφήσει τον Δήμο να γεμίσει «προσανάματα» ενώ ήδη τον προηγούμενο μήνα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην περιοχή της Σταμάτας η οποία μάλιστα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις. 

Αξίζει δε να αναφέρουμε πως έχει εγκριθεί κονδύλι 50.000 ευρώ για τον δήμο ώστε να καθαρίσει τα κηπαία χωρίς όμως να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ούτε πριν αλλά ούτε και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η «Ζούγκλα» με εκτενές δημοσίευμα είχε αποκαλύψει τις βραδυφλεγείς βόμβες στον Δήμο Διονύσου ο οποίος είναι έως και σήμερα γεμάτος από ξερά χόρτα και κλαδιά. Μάλιστα, την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της περιοχής είχε επιβεβαιώσει και ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Γιώργος Κομνηνάκης, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα πως ο Δήμος «δεν έχει ακόμα μαζέψει όλα τα κηπαία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ οι κάτοικοι ζουν καθημερινά με τον φόβο ενός ενδεχόμενου πύρινου εφιάλτη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας βρήκε τον τρόπο να τους τιμωρήσει βάζοντας την δημοτική αστυνομία, ορισμένα μέλη της οποίας είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένα, να τους κόβει κλήσεις για δήθεν παράνομη στάθμευση.

Μάλιστα, το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής για τις δεκάδες κλήσεις ήταν ότι τα οχήματα παρεμποδίζουν την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, γεγονός που δεν έχει γίνει ποτέ. Αντί δηλαδή να λάβουν μέτρα πρόληψης ώστε να μην χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής στην περιοχή αρκούνται στο να κόβουν κλήσεις με την πρόφαση ότι διευκολύνουν την πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι δεν θα αργήσουν αυτές οι βραδυφλεγείς βόμβες να εκραγούν και να καταστρέψουν έναν από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στην Αττική. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι βόμβες αυτές βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό όπου κύρια βλάστηση είναι τα πεύκα που υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών αφού απαγορεύεται οι κάτοικοι να τα κόψουν και να αντικαταστήσουν με κάποιο δέντρο πιο βραδυφλεγές.

Οι παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Ζούγκλα» είναι από μήκος λιγότερο του ενός χιλιομέτρου της Λεωφόρου Διονύσου, της κεντρικής οδικής αρτηρίας του δήμου.

Η δήμαρχος κ. Μαϊχόσογλου, ο αντιδήμαρχος κ. Τραϊφόρος και η δημοτική αστυνομία δεν έχουν περάσει από την κεντρική οδική αρτηρία ώστε να δουν τις εν δυνάμει βόμβες σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Βέβαια επειδή κανείς αναγνώστης δεν μπορεί να φανταστεί τι γίνεται στους εσωτερικούς δρόμους του δήμου «απολαύστε» το βίντεο που ακολουθεί από την οδό Δεινοκράτους που έχει γίνει ήδη χωματερή αφού τα σκουπίδια και τα κηπαία βρίσκονται εκεί για πάνω από 15 ημέρες.

 

Η «Ζούγκλα» έχει επισημάνει επανειλημμένα το σοβαρότατο πρόβλημα στην περιοχή, ωστόσο Δήμος και Περιφέρεια αδιαφορούν. Κρίνεται πλέον αναγκαία η παρέμβαση του εισαγγελέα, πριν να είναι πολύ αργά.



zougla.gr