Αρχική Οικονομία Αεροπορικά ταξίδια: Αυτές είναι οι θέσεις που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα

Αεροπορικά ταξίδια: Αυτές είναι οι θέσεις που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα

94
0


Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν την τιμητική τους μετά την πανδημία, καθώς μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την καταπολέμησή της οι επίδοξοι ταξιδιώτες επέστρεψαν δυναμικά για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο και μαζί τους οι αεροπορικές είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται μετά από δύο δύσκολα χρόνια.

Ποιες όμως είναι οι θέσεις που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα στις αεροπορικές εταιρείες;

Αεροπορικά ταξίδια

Αν και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν first class θέσεις οι οποίες προσφέρουν ένα πιο άνετο ταξίδι, αυτές δεν είναι οι πιο επικερδείς καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χώρου και χρειάζονται υψηλό κόστος συντήρησης.

Αντιθέτως, τα περισσότερα έσοδα για τις αεροπορικές προέρχονται από τις business και premium economy θέσεις. Το κόστος για αυτές τις θέσεις δεν είναι υψηλό όσον αφορά τη συντήρηση και προσφέρουν υπηρεσίες αρκετά φθηνότερες από τις θέσεις first class.

Οι first classes θέσεις καταλαμβάνουν περισσότερα χώρο, έχουν ακριβά εισιτήρια αλλά δεν επιστρέφουν τα αντίστοιχα κέρδη

Οι θέσεις premium economy είναι μόλις λίγο ακριβότερες ως έξοδα για τις αεροπορικές, αλλά η τιμή τους είναι αρκετά υψηλότερη από τις αντίστοιχες θέσεις economy.

Οι first classes θέσεις καταλαμβάνουν περισσότερα χώρο, έχουν ακριβά εισιτήρια αλλά δεν επιστρέφουν τα αντίστοιχα κέρδη, όταν μιλάμε για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Οι θέσεις economy λόγω του χαμηλού αντιτίμου αποφέρουν αλλά αυξημένο αριθμό θέσεων προσφέρουν παρόμοια έσοδα με τις first class θέσεις.

Οι 10 κορυφαίες αεροπορικές παγκοσμίως

Η Singapore Airlines δεν είναι πλέον η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, καθώς η Qatar Airways κατέχει πλέον την πρώτη θέση, σύμφωνα με την εταιρεία αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax. Η Qatar Airways ανεβαίνει για όγδοη φορά στο βάθρου του νικητή από το 2011. Η αεροπορική εταιρεία ήρθε δεύτερη στην κατάταξη πέρυσι.

Η Singapore Airlines βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση της κατάταξης, σύμφωνα με την κατάταξη της Skytrax τη Δευτέρα, ακολουθούμενη από την Emirates στην τρίτη θέση, η οποία είναι μία θέση υψηλότερη από πέρυσι.

Οι ασιατικές αεροπορικές εταιρείες κυριάρχησαν στην πρώτη δεκάδα, χωρίς καμία αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της κατάταξης. Η Delta Air Lines ήταν η αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ με την υψηλότερη κατάταξη στην 21η θέση, με πτώση κατά μία θέση από πέρυσι.

Πηγή: ΟΤ



in.gr