Αρχική Ελλάδα Δήμος Ελευσίνας: Έβγαλαν κάδο από πεζοδρόμιο και τον έβαλαν πάνω σε ράμπα...

Δήμος Ελευσίνας: Έβγαλαν κάδο από πεζοδρόμιο και τον έβαλαν πάνω σε ράμπα ΑμεΑ

103
0


Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Εικόνες ντροπής με επίκεντρο τα ΑμεΑ έρχονται αυτή τη φορά από την παραλία Ελευσίνας, όπου κάδος ανακύκλωσης απορριμμάτων είναι τοποθετημένος πάνω σε θέση στάθμευσης για άτομα με αναπηρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος κάδος ανακύκλωσης για την συλλογή γυάλινων συσκευασιών είναι τοποθετημένος στο σημείο εδώ και περίπου δύο μήνες, χωρίς να έχει γίνει προσπάθεια απομάκρυνσής του.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο κάδος ανακύκλωσης ζυγισμένος στοιχισμένος σε μία από τις λίγες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στην παραλία Ελευσίνας καταλαμβάνει την είσοδο της ειδικής ράμπας ενώ ακριβώς στο ίδιο σημείο υπάρχουν και πινακίδες σήμανσης ότι ο χώρος προβλέπεται αποκλειστικά για τη χρήση parking για άτομα με ειδικές ανάγκες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνουμε ότι λίγους μήνες πριν ο ίδιος κάδος με εντολή του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Ελευσίνας Μπ. Σεμερτζίδη είχε τοποθετηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο στη συμβολή της οδού Σαλαμίνος  με την οδό Κανελλοπούλου, καταλαμβάνοντας σχεδόν ολόκληρο το σημείο παρεμποδίζοντας δημότες επισκέπτες και περιπατητές να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κομμάτι πεζοδρομίου.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες ο κάδος απομακρύνθηκε από το πεζοδρόμιο και τοποθετήθηκε στη θέση στάθμευσης των ΑΜΕΑ επί της οδού Κανελλοπούλου στο σημείο όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των ρωμαϊκών λουτρών Ελευσίνας.

Ωστόσο είναι πολλά τα σημεία της πόλης, που ούτε πεζοδρόμια υπάρχουν, ούτε νόμιμα χωροθετημένοι χώροι για την τοποθέτηση κάδων για τα απορρίμματα.

Ακατάλληλα τμήματα της πόλης όχι μόνο για να κινείται άνθρωπος αλλά και για να τοποθετηθεί… κάδος!

Όσο για το πού θα μπουν οι κάδοι ώστε να μην είναι πάνω στο πεζοδρόμιο ή να καταλαμβάνου ράμπες ΑμεΑ αυτό είναι ένα… άλλο ερώτημα που καθώς φαίνεται οι αρμόδιοι δυσκολεύονται να απαντήσουν.

Περιμένουμε την παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα να απομακρυνθεί ο κάδος από την είσοδο της ράμπας των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και να καθαρίσει η πόλη από τα ξεχειλισμένα skipper όπως αποκάλυψε η zougla σε εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο Χωματερή θυμίζει η Ελευσίνα – Ξεχειλισμένοι κάδοι, μπάζα και ξερόχορτα μέσα στην πόλη παρουσιάζοντας τους κινδύνους εν όψει μάλιστα και των υψηλών θερμοκρασιών αυτή την περίοδο. 



zougla.gr