Αρχική Κόσμος Γάζα: «Σκηνικό καταστροφής» – Το νοσοκομείο Αλ-Άκσα «πλημμύρισε» με νεκρούς και τραυματίες

Γάζα: «Σκηνικό καταστροφής» – Το νοσοκομείο Αλ-Άκσα «πλημμύρισε» με νεκρούς και τραυματίες

79
0


Η πολύνεκρη επίθεση του Ισραήλ στο σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα έχει «πλημμυρίσει» το νοσοκομείο Αλ-Άκσα με θύματα και τραυματίες, με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να το περιγράφουν ως «βυθιζόμενο πλοίο».

«Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σφαγιάστηκαν ενώ κοιμόντουσαν», καταγγέλλει η Oxfam International.

Αιγύπτιοι και Καταριανοί διαμεσολαβητές φαίνεται να λένε ότι αναμένουν ότι η Χαμάς θα υποβάλει την επίσημη απάντησή της στην τελευταία πρόταση για κατάπαυση του πυρός τις επόμενες ημέρες, καθώς η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται και στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή οργάνωση για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα σταματήσει τον καταστροφικό πόλεμο.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:34 Μια σύντομη σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

  • Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ και τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, που βρίσκεται επίσης στο κέντρο της Γάζας.
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απέτισε φόρο τιμής στο προσωπικό του ΟΗΕ που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος πέρυσι, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει «πλήρης απολογισμός» για τους 135 υπαλλήλους της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας
  • Το Ισραήλ αντιτίθεται κατ’ ιδίαν σε μια προσπάθεια των ΗΠΑ να περάσει ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα οδηγούσε σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αναφέρει το Associated Press
  • Νυχτερινές επιδρομές του ισραηλινού στρατού πραγματοποιήθηκαν σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά τη δολοφονία την Πέμπτη τριών Παλαιστινίων νέων στην Τζενίν
  • Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει προσκληθεί να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του αμερικανικού Κογκρέσου στις 24 Ιουλίου
  • Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης προκρίθηκε στον τελικό γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, με ισοπαλία 0-0 εναντίον του Λιβάνου, αναφέρει το AP

Η Εθνική Παλαιστίνης. Πηγή φωτογραφίας: REUTERS / Ibraheem Al Omari

08:24 Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου ακούει τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την επιχείρηση στη Ράφα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη στο ABC News ότι πιστεύει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έλαβε υπόψη του τις αμερικανικές ανησυχίες σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας.

«Νομίζω ότι με ακούει. Θα πήγαιναν στη Ράφα με πλήρη ισχύ, θα εισέβαλαν σε όλη τη Ράφα, θα έμπαιναν στην πόλη… Δεν το έκαναν αυτό», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Και αυτό που έκαναν είναι ότι δέχθηκαν μια σημαντική συμφωνία», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην ισραηλινοαμερικανική πρόταση τριών σταδίων που παρουσίασε στις 31 Μαΐου.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι η Χαμάς πρέπει ακόμη να αποδεχθεί την πρόταση. «Υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, υποστηρίζεται από τους Σαουδάραβες, υποστηρίζεται σχεδόν από ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Θα το δούμε, είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή», τόνισε ο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει τη συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι, ο Μπάιντεν απάντησε «δημοσίως δήλωσε ότι το κάνει».

«Πρέπει να φτάσουμε σε κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη:

08:16 «Σκηνικό καταστροφής» – Το νοσοκομείο Αλ-Άκσα «πλημμύρισε» με νεκρούς και τραυματίες

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα, 245η ημέρα του πολέμου, τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ



in.gr