Αρχική Ελλάδα Σφραγίστηκε το beach bar της Ρόδου με τις πλωτές ξαπλώστρες – Ετοίμαζε...

Σφραγίστηκε το beach bar της Ρόδου με τις πλωτές ξαπλώστρες – Ετοίμαζε πάρτι ο ιδιοκτήτης παρά την απόφαση για 48ωρο λουκέτο

109
0


Σφραγίστηκε το beach bar στη Ρόδο με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα και τους «κολυμβητές» – σερβιτόρους έπειτα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για 48ωρο λουκέτο. Η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί εχθές παρά την απόφαση ενώ μάλιστα με θράσος ο ιδιοκτήτης είχε αναρτήσει στα social media κάλεσμα για πάρτι το οποίο αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή (7/6).

Το κάλεσμα του beach bar για πάρτι παρά το λουκέτο

Σήμερα το πρωί όμως, μπήκαν κόκκινες κορδέλες στις πλωτές ξαπλώστρες και πασαλάκια στην παραλία, αλλάζοντας τα σχέδια του ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Δεν θα ανοίξει αν δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες λειτουργίας και αν δεν πάρει άδεια από την αρχαιολογία και την πολεοδομία» έλεγε το πρωί της Πέμπτης (06/06) στο MEGA ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος.

«Αφότου αποκτήσει τις άδειες, αφότου αφαιρέσει όλα τα παράνομα που έχει εγκαταστήσει, του επιβληθεί το πρόστιμο, τότε θα έχει την δυνατότητα να ξανα ανοίξει. Το πρόστιμο αγγίζει έως τις 60.000 ευρώ και υπάρχει και κίνδυνος για τον ίδιο οριστικής απομάκρυνσης του από την παραλία και αποκλεισμού του από μελλοντικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πέντε χρόνια», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες μετά ο ιδιοκτήτης αδιαφορώντας για τους ελέγχους, παραβλέποντας τους νόμους συνέχισε απροκάλυπτα το πάρτι της αυθαιρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως πέρασε κλιμάκιο την Τετάρτη, από την επιχείρηση, αναμένεται το πρωτόκολλο κατεδάφισης και θα ανακοινωθεί το πρόστιμο στην επιχείρηση.

Ωστόσο σημειώνεται ότι τουλάχιστον για 15 ημέρες ακόμα, για γραφειοκρατικούς λόγους, θα παραμείνουν οι παράνομες κατασκευές στη θάλασσα, στο beach bar στην Αγία Μαρίνα, παρά την έφοδο των ειδικών κλιμακίων.

Στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, φαίνεται ότι εδώ και 10 χρόνια, λαμβάνονται αποφάσεις για λουκέτο, οι οποίες δεν εφαρμόζονται. Συγκεκριμένα, ο δήμος διέταξε από τον Απρίλιο του 2024 να μπει λουκέτο στο κατάστημα μετά τον περσινό σάλο με τους σερβιτόρους – «κολυμβητές», όμως μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση, να περάσει από ενστάσεις, προβλέπεται να εκτελεστεί τέλος Ιουνίου.

«Δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση και θα γίνει στις 20 του μήνα. Και πέρυσι αυτό έκανε, και τα προηγούμενα χρόνια έτσι λειτουργούσε. Η δική μας απόφαση όμως που πάρθηκε τώρα, δίνει ένα οριστικό τέλος» αναφέρει στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιαδης.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μισθώνει αυτό το κομμάτι γης από το 2014 και με την έναρξή του, άρχισαν και οι επεκτάσεις. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το 2016 ο δήμος αποφασίζει για πρώτη φορά οριστική διακοπή λειτουργίας και εκδίδεται η πρώτη απόφαση κατεδάφισης, χωρίς αποτέλεσμα.

Τα επόμενα 2 χρόνια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η Κτηματική Υπηρεσία, διαπιστώνουν παράνομες κατασκευές, λαμβάνουν αποφάσεις κατεδάφισης, και πάλι, χωρίς να εκτελούνται.

Το 2018 ο δήμος Ρόδου, ζητά και πάλι λουκέτο, το οποίο μπαίνει όταν τελειώνει η καλοκαιρινή σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τα επόμενα χρόνια, το κατάστημα συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς άδεια παρότι οι ξαπλώστρες είναι μέσα στην θάλασσα αλλά και σε αρχαιολογικό χώρο.

Το 2021 και πάλι λόγω αυθαιρεσιών, λαμβάνεται απόφαση για λουκέτο, ωστόσο ανακαλείται.



zougla.gr