Αρχική Ελλάδα Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Vitara – Πόσο κοστίζει αλλά και τι...

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Vitara – Πόσο κοστίζει αλλά και τι διαφορετικό φέρνει;

49
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο λόγος που αντί για μία νέα γενιά, οι Ιάπωνες προτίμησαν να προχωρήσουν σε μία νέα ανανέωση του μοντέλου είναι απλός. Συνταγή που κερδίζει δεν την αλλάζεις και οι πωλήσεις του Vitara μιλάνε από μόνες τους. Ας δούμε τις αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μοντέρνο – αυθεντικό SUV

Αρχικά, και όσον αφορά τις εξωτερικές αλλαγές, παρατηρούμε νέο προφυλακτήρα με ανασχεδιασμένη γρίλια η οποία έχει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Παράλληλα νέες είναι και οι ζάντες οι οποίες σύμφωνα με την εταιρία παρέχουν και καλύτερη αεροδυναμική. Παράλληλα υπάρχουν και δύο νέα εξωτερικά χρώματα, τα Titan Dark Grey Pearl και Sphere, ανεβάζοντας τις χρωματικές επιλογές στις 10, ενώ φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα διχρωμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νέα οθόνη αφής και αναβαθμισμένο Suzuki Connect

Στο εσωτερικό, υπάρχει καινούργια οθόνη αφής 9 ιντσών για το σύστημα infotainment. Το τελευταίο, διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και φυσικά προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του Vitara μπορεί χάρη στο Suzuki Connect να ελέγχει πολλές παραμέτρους του οχήματος του μέσω του smartphone του όπως:

  • Ειδοποίηση κατάστασης
  • Εντοπιστής σταθμευμένου αυτοκινήτου
  • Ιστορικό οδήγησης
  • Ειδοποίηση με γεωγραφικό περιορισμό και ώρες κυκλοφορίας
  • Ειδοποίηση ασφαλείας
  • Ειδοποίηση προειδοποιητικής λυχνίας
  • Περιοδική συντήρηση / ειδοποίηση ανάκλησης

Κινητήρες: Υβριδικοί και για όλες τις ανάγκες

Η εταιρία γνωρίζει πως έχει φτιάξει καλούς κινητήρες και συνεχίζει να τους στηρίζει. Έτσι sτις Mild Hybrid εκδόσεις συνεργάζεται ο 1.400άρης βενζινοκινητήρας με 48V σύστημα, καταφέρνοντας να αποδώσει 129 ίππους και μέγιστη ταχύτητα στα 190χλμ./ώρα. Φυσικά αυτό το σύνολο μπορεί να συνδυαστεί τόσο με δικίνητη λειτουργία, όσο και με τετρακίνηση έχοντας κατανάλωση από 5.3λτ./100χλμ. Για όσους μάλιστα θέλουν να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο από την συμφέρουσα χρήση ρεύματος, οι Strong Hybrid εκδόσεις έχουν την λύση με τον 1.500άρη κινητήρα να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει επιπλέον 33 ίππους και 60 Nm ροπής, ρίχνοντας ακόμα παραπάνω την κατανάλωση. Ακόμα και σε αυτή την Full Hybrid Strong έκδοση, δεν απαιτείται σύνδεση με πρίζα, μιας και η μπαταρία φορτίζει αυτόματα κατά το φρενάρισμα ή απευθείας από τον βενζινοκινητήρα. Με συνολική ιπποδύναμη 116 ίππων και τελική στα 180χλμ./ώρα, προσφέρει την απόλυτα θετική πλευρά της ηλεκτροκίνηση, καθώς μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά αναπτύσσοντας ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα για μια απόσταση έως και 4,5 χλμ.

Με αναβαθμισμένη σουίτα συστημάτων ασφαλείας

Το VITARA είναι εξοπλισμένο με μια ευρεία γκάμα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, που συμβάλλουν στην προστασία των οδηγών και των επιβατών. Υπάρχουν πέντε κύρια χαρακτηριστικά που έχουν αναβαθμιστεί στο μοντέλο του 2024.

  • Dual Sensor Brake Support II (DSBS II)
  • Σύστημα παρακολούθησης οδηγού (Driver Monitoring System – DMS)
  • Προσαρμοζόμενο Cruise Control (Adaptive Cruise Control – ACC)
  • Βοήθεια παραμονής στη λωρίδα (Lane Keep Assist – LKA)
  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition – TSR) / Περιοριστής ταχύτητας (Speed Limiter)

Σύστημα 4×4 ALLGRIP SELECT

Το νέο Suzuki VITARA είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ALLGRIP SELECT 4WD, το οποίο επιτρέπει την κίνηση με σιγουριά σε δύσβατο έδαφος ή επιφάνεια με χαμηλό συντελεστή τριβής. Το ALLGRIP SELECT δίνει τη δυνατότητα επιλογής τεσσάρων λειτουργιών οδήγησης 4WD: Auto, Sport, Snow και Lock mode, ενώ οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν το οδηγικό προφίλ χρησιμοποιώντας έναν απλό επιλογέα στην κεντρική κονσόλα.

Από 20.580 ευρώ και με 5 χρόνια εγγύηση

Το νέο VITARAείναι διαθέσιμο στη χώρα μας για παραγγελία στο επίσημο δίκτυο εμπόρων. Η τιμή της έκδοσης GL είναι 20.580 ευρώ, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα, 6 αερόσακους, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, AdaptiveCruiseControl, οθόνη Infotainment 9 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας φώτων, σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης/άνεσης/ασφάλειας.

Η έκδοση GL+ κοστίζει 22.980 ευρώ και η GLX 25.880 ευρώ (εκδόσεις 2WD HYBRID 48V 1.4 129PS). Το VITARA με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς κοστίζει από 26.180 ευρώ (4WD GL+ HYBRID 48V 1.4 129PS). Οι τιμές του VITARA με υβριδικό σύστημα Strong hybrid και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ξεκινούν από τα 26.880 ευρώ (GL+) για την έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και από 29.680 ευρώ (GL+) για την τετρακίνητη.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΙσχυροποιείται ο ρόλος του Υπερταμείου – Δημιουργήθηκε εθνικό επενδυτικό ταμείο
Επόμενο άρθροΠώς είναι να ζεις σήμερα στο σπίτι του αύριο;