Αρχική Ελλάδα Πέθανε η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ένας άνδρας...

Πέθανε η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ένας άνδρας και μια γυναίκα»

129
0


Η Γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ, πρωταγωνίστρια ταινιών όπως οι «Ένας άνδρας και μια γυναίκα», «Λόλα» και «Ντόλτσε Βίτα», απεβίωσε σήμερα (18/6) στο Παρίσι σε ηλικία 92 ετών, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο καλλιτεχνικός πράκτοράς της.

Η ηθοποιός «έφυγε σήμερα το πρωί», δήλωσε ο καλλιτεχνικός πράκτορας Σεμπαστιάν Περολά του πρακτορείου TimeArt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μανουέλα Παπατάκη, η κόρη της Ανούκ Εμέ και του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Νίκου Παπατάκη, γνωστοποίησε επίσης το θάνατό της εκφράζοντας την «απέραντη θλίψη» της στον λογαριασμό της στο Instagram. «Ήμουν στο πλευρό της όταν πέθανε σήμερα το πρωί, στο σπίτι της στο Παρίσι», έγραψε η Μανουέλα.

Η Ανούκ Εμέ θεωρείται μια από τις σημαντικότερους ηθοποιούς της γαλλικής και διεθνούς σκηνής.

Γεννημένη στο Παρίσι στις 27 Απριλίου του 1932 με το όνομα Nicole Françoise Florence Dreyfus, ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία 14 ετών και συμμετείχε σε περισσότερες από 70 ταινίες, αφήνοντας το στίγμα της στον κόσμο του κινηματογράφου.

Η Ανούκ Εμέ κατάφερε να γίνει γνωστή διεθνώς μέσω των συνεργασιών της με σημαντικούς σκηνοθέτες κι εκτιμήθηκε για την ικανότητά της να ενσαρκώνει σύνθετους χαρακτήρες. Έγινε διάσημη για την ερμηνεία της στην ταινία “La Dolce Vita” του Federico Fellini το 1960, καθώς και για την εμβληματική ταινία “Un Homme et une Femme” (Ένας άντρας και μια γυναίκα) του Claude Lelouch το 1966, για την οποία κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

Η ηθοποιός τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις, όπως το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας και το βραβείο BAFTA. Το 2002, της απονεμήθηκε η Τιμητική Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για το σύνολο της καριέρας της.

 



zougla.gr