Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η ΤΑΚΤΙΚΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΛΟΥ να ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ τα...

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η ΤΑΚΤΙΚΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΛΟΥ να ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ σε ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ

168
0

Η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» καταγγέλει για μια ακόμη φορά ως απαράδεκτη και αντίθετη με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την τακτική της δημοτικής αρχής Βόλου να προσδιορίζει τις συνεδριάσεις του Σώματος σε πρωϊνές ώρες, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η παρουσία δημοτικών συμβούλων λόγων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Τόσο ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Παπαπέτρος, όσο οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρ. Βενέτης, Ν. Μόσχος, δήλωσαν αδυναμία εμφάνισης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Η δήλωση γνωστοποίησης κωλύματος που απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο κ. Παπαπέτρος:

Παρά τις επανειλημμένες μας διαμαρτυρίες και αιτήσεις μας για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ώρες που θα καθιστούν εφικτή την παρουσία περισσοτέρων δημοτικών συμβούλων, εξακολουθείτε, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. (άρθρο 3 παρ. 6), να προσδιορίζετε τις συνεδριάσεις σε πρωϊνές ώρες, με αποτέλεσμα, λόγω των επαγγελματικών μας ή άλλων υποχρεώσεων, να καθίσταται δυσχερής η παρουσία μας.

Καταγγέλλοντας η παράταξή μας, για άλλη μία φορά, την απαράδεκτη αυτή τακτική, που τείνει να λάβει χαρακτηριστικά μονιμότητας, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι κωλύομαι σήμερα να παραστώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθόσον είναι προσδιορισμένες και συζητούνται στην Επιτροπή του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα στη Λάρισα, τρεις προσφυγές κατά πράξεων του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορούν σε αποφάσεις του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, γεγονός γνωστό σε εσάς, καθόσον ο Δήμος Βόλου εκπροσωπείται στις συγκεκριμένες υποθέσεις από τις νομικές του συμβούλους.

Σας ΔΗΛΩΝΩ επίσης, ότι την παράταξή μας θα εκπροσωπεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος κος Ευθύμιος Τσάμης.