Αρχική Ελλάδα Μάχη «αιωνίων» για τον τίτλο

Μάχη «αιωνίων» για τον τίτλο

88
0


Στις 21:15 (ΕΡΤ 3) θα αρχίσει ο πέμπτος και τελευταίος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Στο Game 5 που θα διεξαχθεί στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και θα ρίξει την αυλαία της συγκλονιστικής σειράς των τελικών στην εφετινή Basket League θα αναδειχθεί ο εφετινός πρωταθλητής Ελλάδας και μένει πλέον να δούμε αν η μπίλια του τίτλου θα κάτσει στο… πράσινο ή στο κόκκινο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει το «break» στην πρεμιέρα και να προηγείται με 2-0 στη σειρά, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και είχαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να απαντήσουν με δύο σερί νίκες, να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας, ώστε να παίζουν στο «σπίτι» τους και μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους το τελευταίο ματς που θα κρίνει τον Πρωταθλητή Ελλάδας 2024.

Αν και όλα δείχνουν η πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του Παναθηναϊκού… η απίστευτη εξέλιξη αυτής της σειράς, οι ανατροπές που προηγήθηκαν και το υψηλό επίπεδο αμφότερων δεν επιτρέπουν υψηλά ποσοστά ως προς μία ασφαλή πρόγνωση για το ποιος εκ των δύο «αιωνίων» θα είναι ο πρωταθλητής.

Πλέον, απομένουν μόνο 40 λεπτά, στα οποία θα φανεί ποια από τις δύο ομάδες θέλει αυτό το πρωτάθλημα Ελλάδας πιο πολύ! Ο Παναθηναϊκός που στις 26 Μαΐου κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και θέλει να κλείσει με έναν δεύτερο τίτλο τη χρονιά ή ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ελλάδας, τερμάτισε 3ος στο Final-4 της Euroleague θέλει το ελληνικό «triple crown»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ελλάδας θα προσθέσει στο παλμαρέ της η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα, θα έχει την υψηλότερη συγκέντρωση κάνοντας λιγότερα λάθη από την άλλη και θα υπερισχύσει στα deflections. Η ευστοχία στις βολές (ακόμη και ένας πόντος διαφορά μπορεί να κρίνει τον Πρωταθλητή), τα ριμπάουντ, η ευστοχία σε δίποντα και τρίποντα, ο ρυθμός, το passing game, τα κλεψίματα και τα κοψίματα, τα φάουλ… κάθε στατιστικός τομέας παίζει σημαίνοντα ρόλο, σε τόσο physical games.

Στον 5ο τελικό, αυτοί που θα διευθύνουν την ύστατη «μάχη» είναι οι Γιώργος Πουρσανίδης, Ηλίας Καρπάνος και Γιώργος Κατραχούρας.

Από τις 10 προηγούμενες φορές που οι σειρές τελικών άρχισαν με ένα 2-0, μόνο εκείνη του 2002 οδηγήθηκε στο 2-2 και τελικά στην ανατροπή, με την ΑΕΚ να κατακτά τον τίτλο απέναντι στον Ολυμπιακό. Στις υπόλοιπες εννιά οι ομάδες που προηγήθηκαν με 2-0, όχι μόνο δεν έχασαν τον τίτλο αλλά δεν χρειάστηκε καν να τον διεκδικήσουν σε Game 5.

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ και ο Νίκος Παππάς

Ο Κέντρικ Ναν

 

Στη θέση του πάντα το δίχτυ προστασίας

O Kάναν

Εκτός ο Βιλντόσα, «μέσα» και πάλι ο Μπαλτσερόφσκι

Χωρίς τον Λούκα Βιλντόσα θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός και στον αποψινό (21:15) πέμπτο τελικό της Basket League με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Και αυτό γιατί ο τεχνικός των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, επέλεξε, όπως και στα Game 2 και 4 της σειράς, να αφήσει τον Αργεντινό γκαρντ εκτός της εξάδας των ξένων του «τριφυλλιού» για τη σημερινή «μάχη» με τον «αιώνιο» αντίπαλο, στην οποία συμπεριέλαβε για δεύτερο σερί παιχνίδι τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι.

Μετά την εξέλιξη αυτή, την εξάδα των ξένων του Παναθηναϊκού για τον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό συνθέτουν οι Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν, Μάριους Γκριγκόνις, Ματίας Λεσόρ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι.

«Ντόπες» από 100 φίλους του Ολυμπιακού έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας πριν τον 5ο τελικό!

Πριν την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ομάδα, περίπου 100 φίλαθλοι του συλλόγου έδωσαν βροντερό «παρών», ντοπάροντας τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα για το θετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ανέφεραν χαρακτηριστικά πως το άγχος το έχει η «πράσινη» πλευρά και πως άπαντες πιστεύουν στο σύνολο του Έλληνα τεχνικού και στο μεγάλο διπλό τίτλου.

«Ό,τι και να γίνει σήμερα είμαστε μαζί σας, μπορείτε να πάρετε το διπλό, το έχετε ξανακάνει. Θα έρθουμε στο ΣΕΦ ό,τι και να γίνει, χάσουμε, κερδίσουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην αποστολή του Ολυμπιακού.

Χωρίς πρόβλημα η αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η άφιξη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για το Game 5 των τελικών.

Όλα κύλησαν ομαλά κατά την άφιξη της αποστολής των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ, καθώς υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη και δεν σημειώθηκε εκ νέου το παραμικρό.



zougla.gr