Αρχική Ελλάδα Η Παπαστράτος στην κορυφή ως ο «Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για...

Η Παπαστράτος στην κορυφή ως ο «Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024»

41
0


Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Παπαστράτος κατακτά και πάλι την κορυφή ως ο πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα, με βάση την έγκριτη έρευνα «EmployerBrand» της Randstad για το 2024. Αυτή η διάκριση εδραιώνει τη φήμη της εταιρείας ως κορυφαίος εργασιακός χώρος, αναγνωρισμένος για την δημιουργία εξαιρετικής εργασιακής εμπειρίας και τη δέσμευση για τη συμπερίληψη και την επαγγελματική ανάπτυξη.

Η ομάδα της Παπαστράτος με το βραβείο του Πιο Eλκυστικού Eργοδότη στην Ελλάδα για το 2024

Το προφίλ μιας παγκόσμια έρευνας με τοπικό αντίκτυπο

Η έρευνα RandstadEmployerBrand, γνωστή για την πληρότητα και την αντικειμενικότητά της, συγκέντρωσε πληροφορίες από σχεδόν 173.000 συμμετέχοντες σε 32 χώρες, αξιολογώντας 6.084 εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορά στην πιο εκτενή παγκόσμια έρευνα, που αξιολογεί την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών, σε αριθμό εργαζομένων, όπως την αντιλαμβάνεται το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των υποψήφιων εργαζομένων για έναν νέο εργοδότη.

Μέσα από την έρευνα προβάλλονται σημαντικά σημεία όπως α) τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για την επιλογή εργοδότη, β) οι λόγοι για παραμονή ή αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος, γ) τα κίνητρα επιλογής εργασίας ανά γενιά, δ) οι κλάδοι με τις υψηλότερες επιδόσεις και ε) η αξία που προσφέρουν οι εργοδότες.

Φέτος, στην Ελλάδα, η έρευνα περιελάβανε απαντήσεις από 3.500 άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων. Διεξήχθη διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2024, η έρευνα εξέτασε τις 150 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες σε αριθμό εργαζομένων, προσφέροντας μια λεπτομερή προοπτική για το τι κάνει έναν εργοδότη ελκυστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει;

Μέσα από αυτή τη διάκριση φαίνεται ο καθαρός προσανατολισμός της εταιρίας προς τον άνθρωπο είτε αφορά στους εργαζομένους της και στη συνεχή ενίσχυση της θετικής εμπειρίας τους είτε σε υποψήφιους που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτή.

Μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τις διάφορες δράσεις σε τρεις κατευθύνσεις: α) τη συστηματική επένδυση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, β) την κουλτούρα ισότητας και συμπερίληψης που χτίζει η εταιρεία και ενισχύει διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και γ) το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών που προσφέρει.

Η Ιστορία της Παπαστράτος είναι η Ιστορία των Ανθρώπων της…

…και γι’ αυτό, άλλωστε, τους θεωρεί ως το πολυτιμότερο κεφάλαιό της. Η Παπαστράτος είναι περήφανη για την προώθηση ενός αρμονικού εργασιακού περιβάλλοντος όπου 4γενιές εργαζομένων συνεργάζονται προς ένα κοινό όραμα. Η κουλτούρα ανοιχτού διαλόγου της εταιρείας διασφαλίζει την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών του εργατικού δυναμικού της, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής ανάπτυξης και προσωπικής ζωής.

Χαρακτηριστικές είναι οι δύο παρακάτω πολιτικές. Αρχικά α) όσον αφορά τη στήριξη του γονεϊκού ρόλου με την παροχή επιπλέον γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, που αποκτούν παιδιά – προφανώς και με υιοθεσία – με την εταιρεία να χορηγεί συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον. Επιπλέον, β) όσον αφορά στην ψυχική υγεία παρέχονται προγράμματα ευεξίας.

Η Συνεχής Επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό…

…και στην εκπαίδευσή του διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι καλά καταρτισμένοι, μέσα από την αναβάθμιση και την ανανέωση δεξιοτήτων, για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις. Το 2023, η Παπαστράτος αφιέρωσε πάνω από 750.000 ευρώ στην εκπαίδευση, με αποτέλεσμα περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.

Η Δέσμευση στην Ισότητα και στην Συμπερίληψη…

…είναι για την Παπαστράτος πυλώνας των αξιών της. Υπήρξε πρωτοπόρος σε ίσες αμοιβές, κερδίζοντας την πιστοποίηση EqualSalary το 2018 ως η πρώτη και μοναδική (μέχρι σήμερα) εταιρεία στην Ελλάδα με αυτή τη διάκριση. Η εταιρεία προωθεί επίσης ενεργά τη διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις μέσω της συμμετοχής της στη Χάρτα Διαφορετικότητας ήδη από το 2020, καθώς ήταν ένα από τα πρώτα μέλη αυτής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International με τον Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director της Randstad Hellas

Η Επόμενη Μέρα μετά τη Διάκριση…

…βρίσκει την Παπαστράτος να συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της. Η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη να παρέχει ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, υποστηρικτικό και δυναμικό. Αυτή η διαρκής αφοσίωση όχι μόνο ενισχύει την ικανοποίηση των εργαζομένων αλλά και τοποθετεί την Παπαστράτος ως εργοδότη επιλογής.

Είπαν για την διάκριση…

Με αφορμή τη νέα διάκριση από τη Randstad, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International, δήλωσε: «Η νέα, 4η κατά σειρά, πιστοποίηση της εταιρείας μας ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μάς γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το καλύτερο. Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση. Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο».

Αναφερόμενη στη διάκριση της Παπαστράτος, η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδος, σημείωσε, «Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad, συγχαίρω την εταιρεία Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην έρευνα Randstad Employer Brand. Η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Παρατηρούμε με χαρά τις ελληνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως το employer branding, ειδικά σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο εύθραυστο και ανταγωνιστικό. Η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Παπαστράτος για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την αριστεία».

Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Ο Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Παπαστράτος, δήλωσε: «Η διάκριση αυτή, για 4η συνεχή χρονιά, δεν αποτελεί απλώς ένα βραβείο, αλλά επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει και ωφελεί όλους. Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς, γνωρίζουμε ότι η σταθερή δύναμή μας πηγάζει από τους ανθρώπους μας. Η πολύτιμη προσφορά, η επιμονή και η θέλησή τους αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στο συναρπαστικό ταξίδι ανάπτυξης που μοιραζόμαστε. Γι’ αυτό, επενδύουμε με αφοσίωση στην υποστήριξη, την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στηρίζουμε την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, που οδηγούν την εταιρεία μας στο αύριο. Η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη: Να θέτουμε στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τους ανθρώπους μας. Γιατί η Παπαστράτος είναι οι άνθρωποί της».



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΣΤΗΝ ΜΕΤΚΑ η ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ της RIVIERA GALLERIA
Επόμενο άρθροΠενθήμερο «σαφάρι» της Τροχαίας στις λεωφόρους της Αττικής