Αρχική Ελλάδα Δημιουργική απασχόληση & βιβλία για το καλοκαίρι

Δημιουργική απασχόληση & βιβλία για το καλοκαίρι

23
0


Τα σχολεία έκλεισαν, μύρισε θάλασσα και καλοκαιρινές διακοπές. Οκ, δεν ισχύει το ίδιο για όλους, μιας και εσύ συνεχίζεις να εργάζεσαι μέχρι την άδεια σου. Οι μικροί μας όμως φίλοι χαίρονται και πετούν που άφησαν στην άκρη για λίγο το σχολείο για να ξεχυθούν στις παραλίες με τους γονείς, με τους παππούδες ή τα ξαδέρφια τους. Η εποχή λοιπόν αυτή τους ανήκει! Αυτό που πρέπει τώρα να κάνεις εσύ σαν γονιός είναι να τους δώσεις τα κατάλληλα εφόδια ώστε να μην ξεχάσουν τελείως το διάβασμα στις διακοπές, είναι άλλωστε πολύ σημαντικό να αγαπήσουν τα βιβλία και να μην τα θεωρούν καταναγκαστική εργασία. Μήπως να ξεκινήσεις να ρίχνεις καμιά ματιά σε σχολικά βιβλία και άλλα τέτοια εγχειρίδια που θα πάρετε μαζί σας στα μπαγκάζια των διακοπών; Όποια κι αν είναι η ηλικία του παιδιού, του ανιψιού ή του βαφτιστηριού σου, είμαστε εδώ για σένα, συγκεντρώνοντας μερικές προτάσεις για απολαυστικά διαλείμματα από τις βουτιές στη θάλασσα. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά.

Χαρούμενες διακοπές όνομα και πράγμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mια φράση, μια εικόνα, ένα εκατομμύριο αναμνήσεις. Οι χαρούμενες διακοπές έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Έτσι λοιπόν πρέπει να μπει και στο σπίτι κάθε σύγχρονης οικογένειας. Θυμάσαι τον εαυτό σου στην αυλή της γιαγιάς στο χωριό ή στην παραλία λίγο μετά το μπάνιο, τρώγοντας καρπούζι να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου με το αγαπημένο βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη; Αν όχι, αποτελείς εξαίρεση! Όπως και να ‘χει, είναι ίσως μια από τις πιο καλές επιλογές για τα παιδιά. Χαρούμενες διακοπές σημαίνει ξεκούραση, μπάνια, περίπατοι στη φύση, παρέες… Σημαίνει όμως και ήσυχα μεσημέρια παρέα με ένα βιβλίο που έχει απ’ όλα: σπαζοκεφαλιές, ιστορίες, παιχνίδια, σταυρόλεξα, μαθηματικά! Τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς παρέχονται για όλες τις ηλικιακές ομάδες ώστε οι μικροί μας φίλοι να επεκτείνουν τις γνώσεις τους με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

Βάλε τη μαγεία της λογοτεχνίας στη ζωή του παιδιού σου

Τι λες όμως και για λίγη λογοτεχνία; Μια τελείως διαφορετική επιλογή που μπορεί να δώσει πάρα πολλά σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Τα λογοτεχνικά βιβλία πάντα τα βοηθούν να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους και να εξάψουν τη φαντασία τους μέσα από τις ιστορίες. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η αγάπη για τα βιβλία μπορεί να καλλιεργηθεί σε κάθε ηλικία και τα οφέλη από αυτό θα είναι πολλαπλά, δεν είναι κάτι που λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί. Δώσε λοιπόν την ευκαιρία στο παιδί σου να ταξιδέψει σε έναν κόσμο μαγικό… πέρα από τους συνηθισμένους. Και εδώ οι επιλογές, ουκ ολίγες. Αν ο άνθρωπος που θες να κάνεις δώρο για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι είναι μικρός ηλικιακά και αγαπά τους ήρωες της Disney, ο βασιλιάς των Λιονταριών είναι μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες. Ώρα να επισκεφθείς μαζί με το παιδί σου τη χώρα της φαντασίας, περνώντας ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο παρέα με τους αγαπημένους ήρωες της των παιδικών μας χρόνων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ξένες γλώσσες το καλοκαίρι, έτοιμοι για το σχολείο

Υπάρχουν όμως και τα παιδιά εκείνα που το καλοκαίρι συνηθίζουν να εξασκούνται για το σχολείο που θα έρθει από Σεπτέμβριο. Και ναι μεν σε κάποιους αυτό μπορεί να φαίνεται βαρετό, μόνο καλό κάνουν όμως στον εαυτό τους, αν σκεφτείς πως μένουν εξοικειωμένα με το αντικείμενο της μελέτης. Προσπάθησε να σκεφτείς τι θα κάνει το παιδί σου χαρούμενο. Ποια είναι αυτή η γνώση που θα γεμίσει το καλοκαίρι του δημιουργικότητα. Μήπως του αρέσουν τα μαθηματικά; Μήπως αγαπά τις ξένες γλώσσες; Αν ναι, εδώ σε έχουμε. Τι λες να του χαρίσεις ένα βιβλίο αγγλικών; Το βιβλίο «Burlington Webkids Grammar 3 Student’s Book» για παράδειγμα περιέχει εικονογραφημένο περιεχόμενο, ασκήσεις και πολλές δραστηριότητες για να προσεγγίσουν οι μικροί μαθητές την αγγλική γραμματική ευχάριστα! Κι όλα αυτά χωρίς το στρες της σχολικής χρονιάς και των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων. Είναι αποδεδειγμένο πολλάκις εξάλλου πως όταν το παιδί ξεφεύγει από αυτά, όλα πάνε πολύ καλύτερα.

Μένοντας στο ίδιο μοτίβο και στα παιδιά που το καλοκαίρι θέλουν να εξασκηθούν για τον χειμώνα, αν είσαι γονιός και έχεις παιδί μεγαλύτερης ηλικίας, που ετοιμάζεται για Πανελλήνιες Εξετάσεις και θέλει να προετοιμαστεί έγκαιρα -ναι, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!- μπορείς να του αγοράσεις ένα σχολικό βοήθημα για το μάθημα στο οποίο θέλει να ποντάρει. Επίλεξε το βοήθημα που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των εξετάσεων και δώσε στο παιδί σου την ευκαιρία να διαπρέψει στις εξετάσεις χάρη στις ασκήσεις, την αναλυτική θεωρία, τα διαγωνίσματα κ.α. που καλύπτουν όλο το φάσμα των γνώσεων. Πάρε λοιπόν τον χρόνο σου, σκέψου τι ταιριάζει στα γούστα του παιδιού σου και καλές… διακοπές! Τα βιβλία είναι δρόμοι ανοιχτοί προς την κοινωνία και τη μόρφωση, δηλαδή… τα καλύτερα δώρα.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΟι άγραφοι και… μυστικοί κανόνες της Ευρώπης – Πώς φτιάχνεται το παζλ των κορυφαίων θέσεων της ΕΕ
Επόμενο άρθροΒλαντίμιρ Πούτιν: Πώς επιδιώκει να βάλει τέλος στην παγκόσμια πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ