Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΠΑΝΑΣ στο ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΚΟΝΙ: “ΣΤΟΧΟΣ η ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ της ΔΕΥΑΜΒ σε ΟΛΕΣ...

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΠΑΝΑΣ στο ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΚΟΝΙ: “ΣΤΟΧΟΣ η ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ της ΔΕΥΑΜΒ σε ΟΛΕΣ τις ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ του ΝΕΡΟΥ”

104
0

Αργ. Κοπάνας : Σύγχρονο σύστημα απολύμανσης του νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ και συνεχείς έλεγχοι- Το νερό του Βόλου είναι ασφαλές για ανθρώπινη χρήση

Με αφορμή τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας μίλησε για το νερό του Βόλου επισημαίνοντας τα εξής : « Πρώτη μέριμνα της ΔΕΥΑΜΒ είναι το νερό του Βόλου να είναι ασφαλές για ανθρώπινη χρήση. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται πρώτον με την διενέργεια συστηματικών και τακτικών ελέγχων (μικροβιακό φορτίο, χλωριόντα βαρέα μέταλλα , οργανικά και φυτοφάρμακα) και δεύτερον με σταθερή και με επιστημονικό τρόπο απολύμανση».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε χαρακτηριστικά ότι «Η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει ένα εξαιρετικά σύγχρονο σύστημα απολύμανσης που λειτουργεί αυτόματα και είναι εγκατεστημένο στις δεξαμενές τόσο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος όσο και των Δημοτικών Ενοτήτων». Επίσης,ο Αργύρης Κοπάνας υπογράμμισε ότι «τα δίκτυα της ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν καμία επαφή με τα δίκτυα ύδρευσης του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου».

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας ανέφερε τα εξής :

  1. Η ΔΕΥΑΜΒ παρακολουθεί μόνιμα και τακτικά το πόσιμο νερό, από την άποψη του μικροβιακού φορτίου, με δειγματοληψίες και αναλύσεις υπερδιπλάσιες από αυτές που προβλέπονται στην νομοθεσία. Από τις αναλύσεις αυτές, οι οποίες ήταν εξαντλητικές και πολλαπλές στην μετά τις θεομηνίες περίοδο, προέκυψε και προκύπτει ότι το νερό του δικτύου, είναι απολύτως ασφαλές.

  2. Άλλωστε και από τους ελέγχους που πραγματοποίησε προ δεκαημέρου το Υπουργείο Περιβάλλοντος προέκυψε ότι υπάρχει απουσία μικροβιακού φορτίου στο πόσιμο νερό και επομένως ότι είναι απολύτως ασφαλές.

  3. Τα παραπάνω συμπεράσματα και αλήθειες οφείλονται στο γεγονός ότι στα υδραγωγεία που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ, υπάρχει εγκατεστημένο αυτόματο και εξαιρετικά σύγχρονο δίκτυο απολύμανσης με onlineπαρακολούθηση από το σύστημα τηλελέγχου – τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης.

Το σύστημα απολύμανσης προσθέτει χλώριο στη δεξαμενή ανάλογα με την παροχή νερού, ενώ ο τίτλος υπολειμματικού χλωρίου, μετράται τόσο στη δεξαμενή όσο και σε απομακρυσμένα σημεία του δικτύου. Η παραπάνω διαδικασία επιτρέπει την εξασφάλιση της υγιεινής στο πόσιμο νερό, σε κάθε περίπτωση.

Με την ευκαιρία αυτή, του οδυνηρού γεγονότος της εμφάνισης δεκάδων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας λόγω της επιμόλυνσης του πόσιμου νερού στο Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, φαντάζουν επικίνδυνες οι απόψεις ορισμένων που αρνούνται τη χλωρίωση .

  1. Τέλος για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, δηλώνουμε ότι το δίκτυο ύδρευσης Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, δεν έχει καμιά επαφή με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΜΒ.

Κλείνοντας ενημερώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι το νερό των δικτύων της ΔΕΥΑΜΒ, είναι απολύτως ασφαλές για ανθρώπινη χρήση, με εξαίρεση τους πολίτες που ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε νάτριο.

Προηγούμενο άρθροΕιδικό όχημα μεταφοράς φοιτητών με κινητικά προβλήματα στο ΟΠΑ
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ