Αρχική Ελλάδα Ανακαλύπτοντας τα μυστικά ενός Ούζου τεσσάρων γενεών

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά ενός Ούζου τεσσάρων γενεών

102
0


Οι γευσιγνώστες ξέρουν πώς το να αναδείξεις μία γεύση, να νιώσεις όλη της την απλότητα και την ένταση, απαιτεί χρόνια σκληρής δουλειάς και πως πάντα η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες.

Μια τέτοια ιδιαίτερη και μοναδική γεύση με αρώματα, ένταση, φρεσκάδα αλλά και τεχνική, είναι το Ούζο ΠΙΛΑΒΑΣ. Ένα ούζο πολύ παραπάνω από ένα ποτό, ένα ούζο με ιστορία, μέλλον αλλά και μυστικά που μας καλεί να ανακαλύψουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράδοση

Για αυτό το ούζο, αξίζει να ταξιδέψει κανείς, αρκετές δεκαετίες πίσω…

Πίσω στο 1940, τέσσερις γενιές πριν, στη Χίο και μετά στην Πάτρα, δύο πόλεις με τεράστια ιστορία και τεχνογνωσία στην ποτοποιία. Συνθέτοντας διαφορετικές κουλτούρες και παλιές αυθεντικές συνταγές δημιουργήθηκε κάτι μοναδικά ιδιαίτερο. Ένα απόλυτα γευστικό, αρωματικό και ισορροπημένο ούζο. Ήταν τότε που ο Νίκος Πιλαβάς με το ανήσυχο πνεύμα του, έκανε την πρώτη απόσταξη με τη δική του μυστική συνταγή και πολύ καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Το μυστικό της επιτυχίας

Ο Νίκος Πιλαβάς  δεν ήθελε να δημιουργήσει ένα ακόμα ούζο αλλά ένα ούζο ξεχωριστό. Χρησιμοποίησε τις ιδανικές ποικιλίες γλυκάνισου και  αστεροειδούς γλυκάνισου, μία ιδιαίτερη διαδικασία απόσταξης και παραμονή για τρεις (3) μήνες στο καζάνι, για να δώσει στο Ούζο του τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι  γίνεται και τώρα. Για αυτό το ούζο Πιλαβάς, έχει πάντα, την ίδια απαλή, χαρακτηριστική και αυθεντική γεύση, που το διακρίνει…

Το Ούζο σήμερα λέγεται PILAVAS OUZO GOLD

Χρόνια τώρα παραμένει σταθερό στις αξίες του, με την ίδια πάντα απαλή, χαρακτηριστική του γεύση, φτάνοντας σήμερα στο απόγειο της γεύσης με το εξαιρετικό νέο ΠΙΛΑΒΑΣ ούζο Gold. Ένα απόσταγμα μεθυστικό, που δημιουργήθηκε με την ιεροτελεστία της παλαιότερης οικογενειακής συνταγής που ανακαλύφθηκε και επανασυστάθηκε.

Η πρόσμιξη πολλών καρπών  στην απόσταξη όπως αστεροειδή γλυκάνισο, μάραθο, γλυκάνισο, κάρδαμο, κόλιανδρο, μαστίχα Χίου προσδίδει αυτή την γλυκύτητα που χρειάζεται στο τελικό προϊόν έτσι ώστε να μη χρειάζεται η προσθήκη ζάχαρης. Για να έχει βέβαια το κατάλληλο σώμα, γεύση και ανάδειξη όλων των αρωμάτων απαιτείται αλκοολικός βαθμός 43,5 %. Και φυσικά η παραμονή του 4 μήνες στις δεξαμενές  έχει ως αποτέλεσμα το δέσιμο των γεύσεων και αρωμάτων.

Τσίπουρο, μια ακόμα μοναδική εμπειρία γεύσης  

Δοκιμάζοντας και το Τσίπουρο Πιλαβάς  καταλαβαίνουμε γιατί έχει κερδίσει τους γευσιγνώστες του Τσίπουρου. Αναγνωρίζουμε και σε αυτό κάτι ιδιαίτερο. Και πώς να μην είναι αφού χρησιμοποιούνται δύο εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιού από την Αχαϊκή γη. Ροδίτης και Μοσχάτο Αχαΐας, τα οποία προσδίδουν αρώματα βουτύρου και βανίλιας η πρώτη, και αρώματα εσπεριδοειδών, γλυκιά και μεστή γεύση η δεύτερη. Οι άνω ποικιλίες προσδίδουν στο τελικό απόσταγμα μία τέλεια ισορροπημένη γεύση με πλούσια αρώματα, ιδανικό σώμα και απαλή γεύση.

Η Ποτοποιία Πιλαβάς μας ταξιδεύει σε μια γευστική εξερεύνηση, όπου ο τοπικός χαρακτήρας παντρεύεται με σύγχρονες μεθόδους απόσταξης, φέρνοντας στο ποτήρι μας μια ολόκληρη εμπειρία γευσιγνωσίας που αξίζει να βρείτε και να δοκιμάσετε.

Αξίζει να αναζητήσετε ένα μπουκάλι Ούζο ή Τσίπουρο Πιλαβάς για να γευτείτε την διαφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες: pilavas

 

 

 



zougla.gr