Αρχική Ελλάδα Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο «φυλάει» τη χώρα του πετρελαίου

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο «φυλάει» τη χώρα του πετρελαίου

32
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Επίσημα πλέον, ένα Tesla Cybertruck θα κάνει περιπολίες στο Ντουμπάι. Ένα ηλεκτρικό όχημα από την Αμερική θα κινείται  στο εμιράτο που ζει και βασιλεύει από τα ορυκτά καύσιμα. Ξετρελαμένος ο Elon Musk, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο βάφτηκε στα χρώματα της τοπικής αστυνομίας (λευκό και πράσινο), απέκτησε και τα ανάλογα διακριτικά ενώ επιπλέον έλαβε: μία μπάρα φωτισμού τοποθετημένη στην οροφή αλλά και επιπλέον φώτα ενσωματωμένα στον μπροστινό προφυλακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία του Ντουμπάι δεν είπε πολλά για το όχημα, αλλά σημείωσε ότι προστέθηκε στον “στόλο πολυτελών περιπολιών της τουριστικής αστυνομίας”, ο οποίος είναι περισσότερο προσανατολισμένος στο μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις παρά στην αστυνομική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Cybertruck θα βρίσκεται στο παγοδρόμιο του Dubai Mall στις 18 Ιουνίου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να φωτογραφηθούν με το όχημα.

Ο Elon Musk και η Tesla ενθουσιάστηκαν με την κίνηση, με τον ίδιο να απαντάει στην είδηση με τη φράση “cool”, ενώ ο λογαριασμός Cybertruck της Tesla ανέφερε: “Πολύ ωραίο να το βλέπεις – ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη”!

Λίγα είναι γνωστά για το συγκεκριμένο pickup, αλλά το Cybertruck αμερικανικών προδιαγραφών προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Το εισαγωγικό μοντέλο ξεκινά από τα 60.990 δολάρια και διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς, χρόνο 0-100χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και εκτιμώμενη αυτονομία 402 χλμ.

Η μεσαία έκδοση έχει τετρακίνηση και βασική τιμή 79.990 δολάρια. Έχει εκτιμώμενη αυτονομία 547 χλμ, καθώς και χρόνο 0-100χλμ/ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα.

Φυσικά υπάρχει και η κορυφαία έκδοση Cyberbeast, η οποία ξεκινά από 99.990 δολάρια. Διαθέτει 857 ίππους, αυτονομία 515χλμ. και χρόνο 0-100χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Νταλάρας: Νέο τραγούδι με λάτιν και βαλκανικές επιρροές – Δείτε το βίντεο
Επόμενο άρθροΚΟΥΓΙΑΣ: ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΗΣ 100% ο ΛΥΤΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΔΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ η ΔΙΩΞΗ για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ