Αρχική Ελλάδα Υποχωρεί από Πέμπτη ο καύσωνας

Υποχωρεί από Πέμπτη ο καύσωνας

116
0


Ανάσα δροσιάς αναμένεται να πάρουμε από μελτέμια έως και 7 μποφόρ που κάνουν την εμφάνισή τους στο Αιγαίο την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

Ειδικότερα το κύμα καύσωνα των πρώτων ημερών του Ιουνίου, με κορυφαία τη σημερινή,  θα αρχίσει να υποχωρεί από την Πέμπτη, όταν, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ξεκινούν τα μελτέμια, που φέρνουν έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τη δροσιά της Πέμπτης, ωστόσο, σήμερα και αύριο θα νιώσουμε τα 38άρια και ίσως τοπικά 40άρια στο δέρμα μας.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Μέχρι τα μελτέμια της Πέμπτης, η Τετάρτη θα είναι μια πολύ ζεστή ημέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Οι υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσουν και πιθανώς πολύ τοπικά να ξεπεράσουν λίγο τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ θα σημειωθούν σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Στερεάς, αλλά και της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κρήτης και των νησιών που βρίσκονται στο ανατολικό Αιγαίο πλησίον της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταδιακή αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη, οπότε και θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες, που την Παρασκευή στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Οι προγνώσεις της ΕΜΥ

O διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς  αναλύει σε ανάρτησή του στο facebook  τα χαρακτηριστικά των δεικτών θερμικής καταπόνησης που θα επικρατήσουν σε όλη την Ελλάδα και δίνει χρήσιμους χάρτες με τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν.

Όπως θα δείτε τις πιο υψηλές θερμοκρασίες έχει η Βοιωτία, με τον υδράρυγρο να δείχνει τους 38 βαθμούς.



zougla.gr