Αρχική Ελλάδα ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΕΜΥ για τον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΖΕΣΤΗΣ και ΑΝΕΜΩΝ – ΘΑ...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΕΜΥ για τον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΖΕΣΤΗΣ και ΑΝΕΜΩΝ – ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ως και τα 9 ΜΠΟΦΟΡ

112
0
Wildfire in Keratea, Attica, on August 16, 2021. / Πυρκαγιά στην Κερατέα Αττικής, 16 Αυγούστου 2021

Η σημερινή μέρα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, θα είναι η πιο δύσκολη και επικίνδυνη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών με τον κίνδυνο φωτιάς να είναι στο ανώτερο δυνατό επίπεδο συναγερμού, κατάσταση 5.

Μάλιστα στον σχετικό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Αττική απεικονίζεται με έντονο κόκκινο χρώμα λόγω των ακραίων πυρομετεωρολογικών συνθηκών που θα επικρατούν από σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, στην Αττική.

Υψηλές θερμοκρασίες και πανίσχυροι άνεμοι που θα δυναμώνουν όσο περνάει η μέρα αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για την πρόκληση πυρκαγιάς σε συνδυασμό με το παρατεταμένα άνυδρο έδαφος.

Ο ακραίος κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς – κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) αποτελεί το μέγιστο δυνατό καμπανάκι για την προσοχή όλων μας καθώς υπό αυτές τις συνθήκες μια σπίθα εξελίσσεται ταχύτατα σε εστία που δύσκολα περιορίζεται κόντρα στους ανέμους.

Oι Αρχές δεν εφησυχάζουν και ζητούν να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας κίνηση καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση και την γρήγορη εξάπλωση πυρκαγιών.

Επειδή αν περιμένουμε από τον Μητσοτάκη και την κουστωδία του να μας σώσουν, μάλλον θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα, να είστε προσεκτικοί!