Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΠΑΝΑΣ: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΜΕΡΑ για τον ΒΟΛΟ – ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ για την...

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΠΑΝΑΣ: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΜΕΡΑ για τον ΒΟΛΟ – ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ για την ΔΕΥΑΜΒ – ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

278
0

Από σήμερα τα νερά των πηγών της Καλιακούδας ενισχύουν ξανά το υδραγωγείο της πόλης.

Από τη δεξαμενή Σαρακηνού όπου από σήμερα άρχισαν να «πέφτουν» ξανά τα νερά των πηγών της Καλιακούδας , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καθημερινά δίνουμε δύσκολες μάχες στο πεδίο των αποκαταστάσεων των ζημιών .Σήμερα κερδίσαμε την μεγαλύτερη μάχη. Καταφέραμε να επαναφέρουμε ,επανεντάξουμε, στο υδραγωγείο μας τα πηγαία νερά της Καλιακούδας.

Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε χάριν στην ισχυρή βούληση του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και στη τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι υποδομές μας στην περιοχή των πηγών είχαν υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η ΔΕΥΑΜΒ απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να φέρει σε πέρας έργα και παρεμβάσεις τεράστιου βαθμού δυσκολίας και βαρύνουσας, ζωτικής σημασίας προς όφελος των συνδημοτών μας.

Σήμερα, τα υδραγωγεία μας εμπλουτίζονται με τα εξαιρετικά νερά των πηγών της Καλιακούδας , γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στη ποιότητα και την επάρκεια του νερού του Βόλου.

Η προσπάθεια για την εξασφάλιση πηγαίου νερού συνεχίζεται στις πηγές «Ξηράκια» και «Λυρίτσα» όπου οι ζημιές στις υποδομές μας ήταν επίσης σημαντικές και εκτεταμένες.

Τέλος, στόχος παραμένει ο Βόλος να έχει 100% πηγαίο νερό και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί αφενός μεν με την αξιοποίηση των πηγών Φλάμπουρου και Καρβουνιάρικα στη Μακρινίτσα και με την περαιτέρω αξιοποίηση και της πηγής Μάνα στην Πορταριά, αφετέρου δε με την κατασκευή υδραγωγείου στην ανατολική πλευρά του δήμου που θα τροφοδοτείται με τα νερά των πηγών Ζάγγα και Αγίου Ιωάννη που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Βλασίου .

Όσον αφορά το μεγάλο αυτό έργο βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης των μελετών.»