Αρχική Ελλάδα Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τα ΣΚΟΠΙΑ, την ΑΛΒΑΝΙΑ και τον ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τα ΣΚΟΠΙΑ, την ΑΛΒΑΝΙΑ και τον ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

147
0

Είναι γνωστή η φράση του Σάμιουελ Τζόνσον, “Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων (καθαρμάτων)”, αλλά στην Ελλάδα ο πατριωτισμός είναι το μόνιμο καταφύγιο των πολιτικών ηγετών, γιατί είναι απατεώνες και καθάρματα.

Καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα κόμματα, επειδή έχουν αντιληφθεί πως η Ελλάδα είναι ένα χρεοκοπημένο και υποθηκευμένο προτεκτοράτο με διακοσμητικούς πολιτικούς, οι Έλληνες πολιτικοί -που η πολιτική είναι η δουλειά τους και ζουν πολύ καλά από αυτήν- κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν πελάτες-ψηφοφόρους στις κάλπες για τις ευρωεκλογές και να μην φτάσει η αποχή στο 60%, γιατί τότε υπάρχει ο κίνδυνος να αμφισβητηθεί η χρησιμότητά τους, τόσο από τα αφεντικά τους, όσο και από την πλειοψηφία των πολιτών.

Τα ΜΜΕ των μαφιόζων ολιγαρχών δεν πείθουν πια ούτε μεθυσμένη κατσίκα, η επιστολική ψήφος για τις ευρωεκλογές δεν συγκίνησε πολλούς Έλληνες, οπότε τι μένει για να πείσουν τα κόμματα τους πολίτες να περπατήσουν μέχρι το εκλογικό τμήμα και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 6ης Ιουνίου;

Ο πατριωτισμός! Ο πατριωτισμός, βέβαια.

Οπότε, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αποκαλεί τη χώρα της “Μακεδονία”, ο Έντι Ράμα έρχεται στην Αθήνα και μιλάει σε μεγάλη συγκέντρωση στους Αλβανούς που ζουν στη χώρα μας.

Η Ελλάδα απειλείται! Από τη Βόρεια Μακεδονία και από την Αλβανία. Αυτοί φταίνε για την ακρίβεια, για το χρέος, για τα απογευματινά χειρουργεία, για την διάλυση της Παιδείας και Υγείας, για τις διαλυμένες υποδομές της χώρας, για όλα.

Πάντα είναι χρήσιμο, ως πολιτικός απατεώνας, να έχεις ανοιχτό ένα θέμα όπως αυτό με την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας -για μια ώρα ανάγκης και προπαγάνδας- αλλά δεν ζούμε πια στο 1991, ζούμε στο 2024. 33 χρόνια. Τα χρόνια του Χριστού.

Όσο για τον Έντι Ράμα, ήρθε στην Ελλάδα όχι για να επιτεθεί στη χώρα μας αλλά για να προσπαθήσει να πείσει τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα να επιστρέψουν στην Αλβανία για να βοηθήσουν τη χώρα τους, αλλά οι Αλβανοί συμπολίτες μας δεν φεύγουν από την Ελλάδα, και ευτυχώς που δεν φεύγουν από την Ελλάδα γιατί, αν φύγουν οι Αλβανοί από την Ελλάδα, οι Έλληνες δεν θα μπορούν να αλλάξουν ούτε πόμολο (σ.σ. Ακούω με προσοχή όλους αυτούς τους Έλληνες που δεν θέλουν τους “ξένους” -εκτός αν είναι τουρίστες, πλούσιοι ή και τα δυο- αλλά πρέπει μάλλον να ζουν εντελώς αποκομμένοι από την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας, γιατί δεν έχουν αντιληφθεί πως η Ελλάδα λειτουργεί -όσο λειτουργεί- ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτοί οι “ξένοι”.

Και μάλλον, αυτοί οι “ξένοι” δεν είναι αρκετοί, αν κρίνουμε από το γεγονός πως, στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, λείπουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από τον τομέα του τουρισμού.)

Η Ελλάδα απειλείται. Από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Απειλείται προεκλογικά, μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει θέμα.

Με την Τουρκία δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί ο Μητσοτάκης διαπραγματεύεται πολύ γλυκά με τον Ερντογάν, αφενός γιατί η Τουρκία δεν είναι Αλβανία ή Βόρεια Μακεδονία για να της κάνεις μαγκιές, και αφετέρου γιατί προφανώς η συμφωνία της Ελλάδας με την Τουρκία έχει γίνει -αυτά θα τα μάθουμε μετά τις εκλογές- αν και κανείς δεν καταλαβαίνει τι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν ανάμεσα την Ελλάδα που δεν ζητάει τίποτα από την Τουρκία, και στην Τουρκία που ζητάει όλο και περισσότερα από την Ελλάδα.

Θα καθόσουν ποτέ στο τραπέζι με τον γείτονά σου, για να συμφωνήσετε στο ποια κομμάτια του σπιτιού σου θέλει δικά του, ενώ εσύ δεν θέλεις τίποτα από το δικό του σπίτι;.

Ενόψει των ευρωεκλογών, πλημμύρισε πάλι η Ελλάδα από υπερπατριώτες πολιτικούς και από εθνικές απειλές.

Από την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία κινδυνεύει η Ελλάδα, όχι από τους πολιτικούς που ξέσκισαν τη χώρα και συνεχίζουν να την ξεσκίζουν.

Αν δεν συγκινηθούν οι Έλληνες με το πόσο κινδυνεύουν από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ώστε να πάνε στις κάλπες των ευρωεκλογών να ψηφίσουν τους Αυτιάδες για να τους σώσουν, υπάρχει ένα ακόμα προεκλογικό χαρτί:

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα!

Από την εποχή του Κώστα Σημίτη ακόμα, όταν ακούς για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ξέρεις καλά πως είναι προεκλογική περίοδος.

Είναι όλα τόσο προβλέψιμα πια στην Ελλάδα. Αν και κάποιοι δεν μαθαίνουν ποτέ. Ή δεν τους συμφέρει να μάθουν.

ΠΗΓΗ