Αρχική Ελλάδα Με φιλική «καλημέρα» ο Ράμα στην Αθήνα

Με φιλική «καλημέρα» ο Ράμα στην Αθήνα

146
0


Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Κλειστό Γαλατσίου όπου θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα η ομιλία του Έντι Ράμα. Ήδη από εχθές πούλμαν από διάφορα χωριά της Αλβανίας κατέφθασαν στην Ελλάδα γεμάτα με συμπατριώτες του Αλβανού πρωθυπουργού που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υποδοχή του στο Κλειστό Γαλατσίου θα γίνει ανάκρουση των Εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αλβανίας και θα τον καλωσορίσουν παιδιά μεταναστών 1ης και 2ης γενιάς.

Την ίδια ώρα δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ για την έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί, βρίσκονται επί ποδός (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία), ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσει, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου θα είναι «αποστειρωμένη». Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και drone, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ ενεργοποιείται και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με συρτάκι, Ζορμπά και Ακρόπολη ο Ράμα στην Αθήνα

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με την οποία απευθύνει πρόσκληση στους Αλβανούς που βρίσκονται στην Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στο Γαλάτσι, είχε κάνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Ράμα στην ανάρτησή του κάνει λόγο για μια «σημαντική στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς στην Ελλάδα». Η πρόσκληση συνοδεύεται από ένα οπτικό με την Ακρόπολη και τις σημαίες της Αλβανίας και της Ελλάδας.

Λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην χώρα μας προχώρησε και σε μια δεύτερη ανάρτηση την οποία διάνθισε με συρτάκι και φωτογραφίες από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς».

Δεν θα συναντήσει κανέναν εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης

Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για μια αυθημερόν άτυπη επίσκεψη κατά την οποία ο αλβανός πρωθυπουργός δεν θα συναντήσει κανέναν εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρεται ότι «πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι κανένας δεν θα απαγόρευε την εκδήλωση, η οποία ωστόσο χρονικά δεν πραγματοποιείται σε κατάλληλη στιγμή καθώς τέτοια μέρα, πέρυσι, είχε συλληφθεί ο Φρέντι Μπελέρης.

Πέραν της προγραμματισμένης ομιλίας του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας θα έχει και συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας με ομοεθνείς, μέλη του κόμματός του και επιχειρηματίες, ενώ αναμένεται να μοιράσει και φυλλάδια για τις διμερείς σχέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Ράμα θα πιει καφέ με συνεργάτες του στο Γαλάτσι, ενώ στις 6.00-7.00 το απόγευμα θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αποχωρήσει από την Αθήνα.

 



zougla.gr