Αρχική Ελλάδα ΝA ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τον ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΝA ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τον ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

358
0

Με αφορμή την πρόταση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου να γίνει δημοψήφισμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προτείνω να γίνει δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Είναι εξαιρετικά προβληματικό πως το 2024, στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, αλλά η Εκκλησία της Ελλάδας προτείνει δημοψήφισμα για κάτι που θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα (σ.σ. Θεωρώ τον γάμο -ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών- έναν παρωχημένο θεσμό, αλλά αφού η κοινωνία θεωρεί ακόμα τον γάμο δικαίωμα, πρέπει να ισχύει για όλους).

Δεν μπορείς να κάνεις δημοψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορείς να κάνεις δημοψήφισμα για όλα τα θέματα, εκτός από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν γίνονταν δημοψηφίσματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι μειονότητες θα ήταν πάντα με λιγότερα δικαιώματα από τους άλλους.

Στην Ελβετία, τη χώρα των διαρκών δημοψηφισμάτων, γίνονται δημοψηφίσματα για όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες, εκτός από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και φυσικά, στην Ελβετία οι παπάδες δεν ανακατεύονται στα θέματα της Πολιτείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έπρεπε να προτείνει διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Και για αυτό το θέμα, που αφορά άμεσα και την Εκκλησία, θα μπορούσε να ζητήσει δημοψήφισμα.

Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, γιατί ξέρουμε από δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το “Βήμα” το 2017 πως οι Έλληνες πολίτες είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας σε ποσοστό 71,5%.

Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος, δεν είναι θρησκευτικό κράτος.

Δεν είναι δυνατόν οι παπάδες να θέλουν να ορίσουν το πώς θα ζουν οι πολίτες και να ανακατεύονται σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες -ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουν- να πληρώνουν το 2024 τους μισθούς των παπάδων, που είναι περισσότεροι από τους γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ας φύγει επιτέλους από την προμετωπίδα του Συντάγματος της Ελλάδας το “Eις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”.

Όσο δεν γίνεται διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η Ελλάδα θα παραμένει ένα θλιβερό προτεκτοράτο του Μεσαίωνα.

Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας τώρα.

Pitsirikos