Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΥΠΟ “ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ” η 1Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ στο ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ – ΟΙ...

ΥΠΟ “ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ” η 1Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ στο ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ – ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ στη ΛΑΣΠΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ του ΣΤΡΑΤΟΥ – ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ το ΓΕΣ

254
0

Στην Αγχίαλο «χτύπησε» η «πύρινη λαίλαπα» και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τις εκρήξεις βομβών!

Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου «χτύπησε» η «υδάτινη λαίλαπα» με αποτέλεσμα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν βυθισμένα στο νερό!

Η βροχή μετέτρεψε σε λάσπη τους χώρους στάθμευσης των ελικοπτέρων. Αποτέλεσμα; Κάποια ελικόπτερα κόλλησαν, κάποια άλλα βούλιαξαν στη λάσπη.

Η μονάδα κατέφυγε σε «εξωτερική» βοήθεια, ζητώντας από την Περιφέρεια να συνδράμει ώστε να απομακρυνθεί η λάσπη και τα συσσωρευμένα νερά από την πίστα των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ τα ελικόπτερα παραμένουν λειτουργικά.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ορμητικά νερά από τον Πηνειό που έσπασαν…. έχουν κατακλύσει ένα σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Αεροπορία Στρατού.

Αλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι στρατιωτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Στρατοπέδου, ενώ τα αμερικανικά ελικόπτερα που σταθμεύουν μέσα στην 1η ΤΑΞΑΣ βρίσκονται σε ειδικό χώρο που έχει κατασκευαστεί για αυτό τον σκοπό.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.