Αρχική Ελλάδα Νέες εκκενώσεις οικισμών στην Αλεξανδρούπολη

Νέες εκκενώσεις οικισμών στην Αλεξανδρούπολη

85
0


Τέσσερις ακόμα οικισμοί εκκενώνονται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τους οικισμούς Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη και Μαΐστρος, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς Φέρες και Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο να εντοπίζεται νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός, προς Μοναστηράκι και Δορίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Την ίδια ώρα, νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω του μετώπου που μαίνεται στην περιοχή της Μελίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Το νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης

Στις 13:04, νέο μήνυμα του 112 εστάλη προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, ώστε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες λόγω του καπνού της μεγάλης πυρκαγιάς. Το μήνυμα αναφέρει: «Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά, οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους κλείστε παράθυρα και πόρτες».

 





Zougla.gr